Збірна України – у плей-офф кваліфікації ЧС-2022!

Збірна України – у плей-офф кваліфікації ЧС-2022!

У Боснії та Герцеговині національна збірна Украхни провела вирішальний матч кваліфікаційної групи ЧС-2022, який відбудеться у Катарі, та здобула путівку до плей-офф відбору.

Перед завершальним туром вже не все залежало тільки від результату матчу збірної України. «Синьо-жовтим» було необхідно перемагати на виїзді Боснію та Герцеговину, яка вже втратила шанси потрапити до плей-офф, поступившись у минулому турі Фінляндії, і при цьому сподіватися, що Фінляндія на своєму полі не переможе Францію, яка гарантувала собі перше місце в групі. За умови результативної нічиєї у Гельсінкі команді Петракова потрібно було вигравати з різницею принаймні у два м’ячі.

Місця у стартовому складі збірної України отримали четверо динамівців – Георгій Бущан, Олександр Тимчик, Ілля Забарний та Віктор Циганков.

Перші тайми у Зеніці та Гельсінкі завершилися без голів. При цьому на останній хвилині тайму ворота України врятував Георгій Бущан.

За такого розкладу друге місце залишалося у Фінляндії, «синьо-жовтим» будь що потрібно було забивати. І вони це зробили на 59-й хвилині – довгоочікуваний гол після прострілу Віктора Циганкова забив Олександр Зінченко, вивівши Україну на друге місце в онлайн-таблиці.

А на 66-й хвилині і у Гельсінкі рахунок було відкрито – за Францію відзначився Карім Бензема, щойно вийшовши на поле.

Утім, українці не стали сподіватися на результат паралельної гри та забили вдруге. Гол організували два гравці, які вийшли на заміни. Динамівець Микола Шапаренко, який з’явився на полі на 64-й хвилині, на 79-й віддав класний вертикальний пас на Артема Довбика, і той реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером.

Крім Шапаренка наприкінці грі на заміни вийшли ще два динамівця – Сергій Сидорчук та Олександр Караваєв.

Тим часом Франція теж забила другий гол. Обидва матчі завершилися з рахунком 0:2 на користь гостей. Ці результати вивели Україну до плей-офф кваліфікації. Жеребкування цієї стадії відбудеться 26 листопада у Цюріху. 

ЧС-2022. Європейська кваліфікація. Група D. 10 тур

Боснія і Герцеговина — Україна — 0:2 (0:0)

Голи: Зінченко (59), Довбик (79).

Боснія і Герцеговина: Васіль, Ахмедходжич, Хаджикадунич, Ковачевич (к), Сушич, Хаджиахметович (Налич, 71), Гояк (Цимірот, 64), Прцич (Крунич, 64), Стеванович, Менало (Превляк, 71), Демірович (Кодро, 80).

Запасні: Шехич, Пірич, Чівич, Йовічич, Санічанин, Зількич, Ціпетич.

Тренер: Івайло Петев.

Україна: Бущан, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Соболь (Шапаренко, 64), Степаненко, Зінченко, Маліновський (Сидорчук, 81), Циганков (Зубков, 75), Ярмоленко (к) (Караваєв, 82), Яремчук (Довбик, 75).

Запасні: Пятов, Різник, Качараба, Кривцов, Буяльський, Гармаш, Коваленко.

Тренер: Олександр Петраков.

*фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер