Збірна України U17 стартувала у відборі на Євро-2022 з вісьмома динамівцями у складі

Збірна України U17 стартувала у відборі на Євро-2022 з вісьмома динамівцями у складі

Підопічні Олега Кузнецова поступилися Уельсу в стартовому матчі кваліфікації на чемпіонат Європи-2022, яка проходить у Португалії з 10 по 16 листопада.

Збірна України U17 виступає у групі 11, де суперниками нашої команди є Португалія, Казахстан і Уельс. З останніми «синьо-жовті» й провели перший поєдинок.

У стартовому складі Олег Кузнецов довірив місце шістьом динамівцям – захисникам Олексію Гусєву (на фото), Єгору Сизонюку та Назару Балабі, хавбекам Назару Янчишину та Дмитру Кремчаніну, а також форварду Микиті Дзеню. Півзахисники Андрій Маткевич і Євген Микитюк з’явилися на полі у другому таймі поєдинку.

Українці пропустили гол «у роздягальню» від хавбека «Фулхема» Люка Харріса, а після перерви рахунок на користь Уельса подвоїв представник «Норвіча» Алекс Робертс. На 76-й хвилині «синьо-жовтим» вдалося скоротити відставання завдяки голу центрального захисника «Динамо» Назара Балаби, якому асистував інший динамівець – Євген Микитюк. Однак вже за кілька хвилин питання щодо переможця поєдинку зняв Флемінг.  

Наступну гру збірна України U17 проведе 13 листопада проти Казахстану (початок о 19:00 за київським часом), який сьогодні зазнав розгрому від Португалії (5:0). А 16 листопада зустрінеться з господарями відбору – португальцями (17:00).

До елітного раунду кваліфікації, який пройде весною 2022 року, вийдуть по дві найкращі збірні з 13-ти груп, а також чотири найкращі команди, які фінішують третіми, за підсумками зустрічей із першою та другою збірними свого квартету.

Збірні Нідерландів та Іспанії отримали прямі перепустки до еліт-раунду. Збірна Ізраїлю на правах господаря Євро отримала автоматичну путівку до фінальної стадії турніру, яка пройде в травні 2022 року.

Кваліфікаційний раунд Євро-2022 (U17)

Уельс – України – 3:1 (1:0)

Голи: Харріс (44), Робертс (57), Флемінг (83) – Балаба (76)

Склад збірної України: Кравець – Гусєв, Сизонюк (Лисенко, 90), Балаба (Бац, 90), Огарков – Янович, Янчишин, Кремчанін, Князєв (Маткевич, 46), Деркач (Микитюк, 63) – Дзень.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер