«Золотий м'яч ДЮФЛУ»-2020/2021: коментарі динамівців

«Золотий м'яч ДЮФЛУ»-2020/2021: коментарі динамівців

На церемонії нагородження найкращих футболістів та тренерів чемпіонату України ДЮФЛУ за підсумками сезону 2020/2021 були присутні й динамівці, будучи номінованими та ставши лауреатами в різних номінаціях.

Антон ЦАРЕНКО, півзахисник «Динамо» U19, найкращий футболіст атакуючого плану 2004 р.н.:

- Тренери та партнери завжди підтримували мене, підказували та допомагали. За це я їм і вдячний. Із найцінніших нагород, здобутих у дитячому футболі, напевно, на все життя запам'ятаю цей «Золотий м'яч». Я був уперше номінований – і одразу вдалося стати лауреатом. Спасибі всім.

Євген ЯСТРЕБИНСЬКИЙ, старший тренер «Динамо» U17:

- Немає жодного почуття образи, що я в підсумку не став найкращим тренером. У будь-якому разі, дякую, що відзначили. А перемога над Португалією в еліт-раунді чемпіонату Європи у відповідній віковій категорії – це заслуга, зокрема, і нашої Академії, яка виховує таких дітей. Щодо Микити Дзеня, то його нагорода сама за себе каже – якщо футболіст отримує її, це найкраще визнання для тренера.

Ігор ГОРБАЧ, нападник «Динамо» U19:

- У мене були два дуже гідні опоненти – Антон Царенко та Антон Глущенко. Обидва добре провели сезон, і Царенко, як на мене, заслужено завоював цю нагороду.

- Ти попрощався із дитячим футболом. Що ти переніс із собою на вищий рівень, у чемпіонат U19?

– Переніс увесь той досвід, який нам передавали тренери. У дорослому футболі я поки що не так багато часу, тому найкращі спогади поки що з чемпіонату ДЮФЛ.

- Перехід із дитячого в дорослий футбол не всім дається, і багато хто губиться…

- Так, це тяжкий період. Але ніхто не казав, що буде легко. Треба бути готовим морально та психологічно, слухати, що кажуть тренери, і намагатися проявляти себе максимально.

- Тебе почали залучати до матчів юнацького чемпіонату, коли ти був ще гравцем U16…

- Так, давали мені такий шанс. Як тільки прийшов до команди U19, відразу вдалося забити два м'ячі, а потім була травма, через яку втратив певний період часу. Зараз треба показувати результат, викладатися по максимуму в кожній грі.

- Юнацька Ліга УЄФА – найвища мотивація для тебе та команди на даний момент?

- Чемпіонат теж дуже важливий, але виграти європейський турнір було б також неймовірно престижно для клубу. Поки що ми думаємо про наступний матч із «Бенфікою» - треба його виграти, щоб із першого місця вийти до плей-оф.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер