Олександр Яцик: «Чим суперник сильніший, тим цікавіше з ним грати»

Олександр Яцик: «Чим суперник сильніший, тим цікавіше з ним грати»

Півзахисник і капітан «Динамо» U19 Олександр Яцик розповів клубному сайту про зимову відпустку, індивідуальну підготовку до тренувальних зборів, виступ команди на груповому етапі Юнацької ліги УЄФА та завдання на другу частину сезону.

- Відпустку провів добре – відпочивав у Єгипті, після чого вирушив до Львова. Пробув у Львові три дні та звідти поїхав до Буковеля. Екстремальний відпочинок для нас заборонений, тому на лижах чи сноуборді я не катався, а протягом трьох днів гуляв, милувався краєвидами, дихав гірським повітрям. Із Буковеля повернувся до Києва й одразу розпочав персональні тренування.

- На чому зазвичай робиться акцент в індивідуальних заняттях у міжсезоння?

- Здебільшого упор на бігову роботу, щоб ми поверталися в розташування команди перед збором вже підготовленими фізично та могли приступати до роботи з м'ячем, а не витрачали зайвий час на бігові вправи.

- Коли команда збирається у Києві?

- На 12 та 13 січня у нас заплановано медогляд у двох групах, увечері після якого вже буде тренування.

- За місяць «Динамо» відновлює боротьбу в Юнацькій лізі УЄФА. Як у команді сприйняли жереб, який приніс нам у суперники «Депортіво»?

- Ми зраділи такому жеребу, адже чим суперник сильніший, тим цікавіше з ним грати. Думаю, нам буде цікаво перевірити себе на тлі чемпіона Іспанії.

– «Динамо» стало однією з найкращих команд серед усіх учасників групового етапу ЮЛЧ. Друге місце в групі – справедливий результат чи команда була гідна стати першою?

- Звичайно, ми всі хотіли стати першими та могли це зробити. На хорошому рівні провели весь груповий етап, тому вважаю, що навіть трохи незаслужено фінішували на другій позиції.

- Чи ставите собі завдання-максимум на цей турнір?

- Ми з хлопцями та тренерським штабом завжди ставимо лише максимальні завдання у всіх змаганнях. Як мінімум, ми намагатимемося дійти до фіналу, а максимальною метою для нас буде перемога в Юнацькій лізі УЄФА.

- Який матч у груповому етапі ЮЛЧ можеш назвати найкращим і якому супернику було найскладніше протистояти?

- Думаю, ключовою грою була перша, в якій ми приймали «Бенфіку». Перемога в ній додала нам сил і мотивації перемагати далі. Як ми розпочали, так і продовжили турнір. Відчули впевненість і зрозуміли, що зможемо добре проявити себе на тлі суперників.

При цьому якраз із «Бенфікою» грати було найскладніше, бо це дуже хороша, організована команда, яка швидко працює з м'ячем.

- Чи можна сказати, що команда за ці три місяці виросла у психологічному плані, повірила у себе?

- Звичайно, адже перемоги у матчах ЮЛЧ надають дуже багато впевненості. Щоправда, це іноді позначалося на матчах чемпіонату, в яких ми виходили навіть із деякою самовпевненістю. Але тренери нас бадьорять і ця самовпевненість одразу зникає.

- Які очікування від другої частини сезону?

- Думаю, всі хочуть стати чемпіонами цього сезону, адже минулого сезону це у нас, на жаль, не вийшло. Попрацюємо з хлопцями над нашими недоліками та будемо серйозніше ставитися до ігор внутрішньої першості.

- Які особисті цілі ставиш перед собою на тренувальні збори? Які компоненти у своїй грі хотілося б покращити? Ігор Костюк казав, що тебе іноді доводиться стримувати, бо ти прагнеш рухатися вперед навіть тоді, коли є можливість взяти паузу у грі.

- Я вважаю себе дуже командним гравцем, тому всі мої дії спрямовані на загальний результат. Своїми проривами на полі хочу приносити більше користі попереду та допомагати команді більше забивати. А щодо зборів, то в першу чергу необхідно підготуватися фізично та тактично, щоб і я, і вся команда розуміли, що від нас вимагається для досягнення позитивного результату в матчі з «Депортіво».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер