Антон Царенко: «Наша мотивація – люди, які захищають нас ціною свого життя»

Антон Царенко: «Наша мотивація – люди, які захищають нас ціною свого життя»

Півзахисник «Динамо» U19 Антон Царенко в інтерв'ю офіційному сайту «біло-синіх» підбив підсумки першої половини сезону.

- Чи відчуваєте в собі сили здобути чемпіонство цього сезону?

- Звісно. Така команда, як «Динамо» (Київ), завжди ставить перед собою максимальні цілі. І чемпіонство цього сезону - одна з них.

- Які завдання ставили перед собою перед початком сезону та наскільки вдалося виконати план?

- Лідирувати у чемпіонаті, і при цьому показувати якісний та цікавий футбол. Щодня працюємо над цими аспектами та намагаємося робити все від себе можливе в цьому напрямі.

– Під час сезону були як вдалі матчі, так і не зовсім задовільні результати. Що вас мотивує у складні періоди?

- У ситуації, що склалася у нашій країні, дуже важко зосередитися лише на футболі. Для нас мотивацією мають бути люди, які захищають нас ціною свого життя та дають можливість займатися улюбленою справою.

- Ви один із найдосвідченіших гравців у команді. Наймолодші хлопці вже влилися до колективу?

- Так, із цим проблем не було. Ми завжди допоможемо та підкажемо будь-якої миті.

– Для вас особисто перша половина сезону видалася дуже плідною, ви дебютували за першу команду «Динамо». Які відчуття та емоції були після матчу з «Бенфікою»?

- Дякую тренерському штабу за наданий шанс. Після матчу було двояке почуття: з одного боку – дебют, а з іншого – поразка команди.

- Чому навчилися, тренуючись із першою командою?

- За період, проведений у першій команді, я зрозумів, наскільки важлива швидкість мислення та прийняття рішення у сучасному футболі.

- Поряд із клубними успіхами, у вас також були позитивні моменти на рівні юнацької збірної України – ви допомогли команді достроково забезпечити собі вихід до еліт-раунду, обігравши Косово (1:0), Кіпр (4:1), Швецію (2:0). Як ви можете оцінити свою роботу?

– Це був вдалий збір для нашої команди. Ми показали гарну гру і досягли позитивного результату. Мої голи – це заслуга усієї команди. Дуже раді, що змогли пройти до наступного раунду.

- Можете підбити підсумки 2022 року?

– Цей рік був тяжким, але насиченим для всіх нас. Ми мали непогані шанси поборотися за трофей у Юнацькій лізі УЄФА, але війна внесла свої корективи, і на перший план вийшла допомога нашій країні. Тому було зіграно низку благодійних матчів на підтримку України та ЗСУ.

– Які плани на відпустку?

- Планую більше часу приділити рідним та близьким і з новими силами приступити до роботи.

- Що могли б сказати вашим уболівальникам напередодні Нового року?

- Дякую усім вболівальникам за підтримку у такий непростий час. Віримо, що у Новому році справедливість переможе і Україна переможе.

Слава Україні! Слава ЗСУ!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер