Чергова перемога! VBET Ліга. «Маріуполь» – «Динамо» – 2:3

Чергова перемога! VBET Ліга. «Маріуполь» – «Динамо» – 2:3

У рамках 13 туру чемпіонату України київське «Динамо» приїхало до Маріуполя, де зустрічалося з місцевим однойменним клубом.

Буквально кілька днів тому команди вже билися на полі стадіону імені Бойка в рамках 1/8 фіналу розіграшу національного Кубка, і тоді «біло-сині» здобули перемогу з мінімальною перевагою – 2:1. Зважаючи на те, як завжди налаштовуються футболісти приазовського клубу на поєдинки з «Динамо», не обіцяв бути легким і звітний матч.

Дебют зустрічі розпочався для підопічних Мірчі Луческу із неприємності. Після подачі до штрафного майданчика м'яч опустився на виставлену руку Сидорчука, і арбітр після втручання VAR призначив пенальті у ворота нашої команди. Мишньов пробив точно в кут, і Бущан, навіть вгадавши напрямок удару, не зміг дотягнутися до м'яча – 1:0.

Проте перевага господарів трималася менше хвилини. Сидорчук, ніби відчуваючи провину за пропущений м'яч, взяв ініціативу на себе та вирішив пробити здалеку. М'яч увійшов ідеально під стійку, і Турбаєвський лише розвів руками від безсилля – 1:1.

Здавалося б, що зрівнявши рахунок, динамівці заберуть гру під свій контроль. Але буквально в наступній атаці господарі організували швидку контратаку, яку ледь не завершив точним ударом із гострого кута Кащук – благо, Бущан надійно зіграв, парирувавши на кутовий.

Надалі також на полі була рівна боротьба з невеликою перевагою киян у володінні м'ячем. Але підопічні Мірчі Луческу знайшли момент, щоби вийти вперед. Вербич та де Пена розігнали атаку на лівому фланзі, Карлос виконав простріл на лінію воротарського майданчика, де Циганков, підставивши ногу, пробив у стійку. Голкіпер не зміг зафіксувати в руках м'яча, що відскочив, і Шапаренко, випередивши двох захисників, проштовхнув сферу до сітки воріт - 1:2.

Невдовзі після пропущеного м'яча маріупольці мали хороший шанс зрівняти рахунок, але після удару Микитишина з-за меж штрафного майданчика гостей врятувала стійка. На захист господарів також став каркас воріт, і знову не пощастило Циганкову. Віктор у штрафному майданчику прибрав кількох суперників та пробивав по воротах метрів із десяти, але вдруге за матч пробив у стійку – щоправда, цього разу ніхто з динамівців на добивання не встигнув.

А в компенсований час біло-сині вибігали в контратаку, маючи чисельну перевагу, але арбітр, додавши три хвилини, вирішив свиснути раніше та не дав динамівцям створити гольовий момент.

Після перерви динамівці продовжили активно діяти на чужій половині поля. І якщо ударам де Пени та Циганкова не вистачило точності, то Сидорчук виявився значно влучнішим, ніж партнери. Спочатку капітан «Динамо», вдаривши з-за меж штрафного майданчика, зачепив м'ячем перекладину, а трохи пізніше так само ударом з-за меж штрафного майданчика «уклав» м'яча точно в дев'ятку воріт господарів – 1:3.

Динамівці, забезпечивши собі комфортну перевагу, не зупинялися, сподіваючись збільшити рахунок. Буяльський класно пробивав зі штрафного, але голкіпер витягнув м'яча з дев'ятки воріт, Гармаш фактично з лінії воротарського майданчика направив м'яча поруч зі стійкою, а ще в одній атаці Буяльський, вийшовши віч-на-віч із воротарем, спробував перекинути Турбаєвського, але не влучив у рамку воріт.

За нереалізовані моменти господарі покарали підопічних Мірчі Луческу наприкінці зустрічі, коли партнери вивели Клименка віч-на-віч з Бущаном, і гравець азовців відправив м'яча до сітки повз нашого голкіпера, який вискочив назустріч, – 2:3.

До фінального свистка залишалися лічені хвилини, і динамівцям вдалося втримати перемогу – 3:2, яка дозволяє одноосібно очолювати турнірну таблицю.

VBET Ліга. 13-й тур

«Маріуполь» – «Динамо» – 2:3 (1:2).

«Маріуполь»: 12. Турбаєвський, 55. Драмбаєв, 35. Мампассі, 95. Стасюк, 99. Меліченко, 6. Чех (14. Спіровскі, 74), 9. Мишньов (к), 8. Очеретько (33. Шостак, 57), 20. Микитишин (86. Удод, 46), 11. Кащук (5. Клименко, 78), 7. Топалов (91. Петерман, 78).

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора (24. Тимчик, 64), 25. Забарний, 34. Сирота, 20. Караваєв (13. Шабанов, 84), 5. Сидорчук (к, 8. Шепелєв, 84), 10. Шапаренко, 15. Циганков, 29. Буяльський, 14. де Пена (22. Вітіньо, 72), 7. Вербич (19. Гармаш, 64).

Голи: Мишньов (4, пен.), Клименко (90+2) – Сидорчук (5, 68), Шапаренко (29).

Попереджені: Драмбаєв (11), Шостак (70), Кащук (77) – Шапаренко (30), Вербич (45+3).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер