«Динамо» - «Металіст» – 3:0: післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

«Динамо» - «Металіст» – 3:0: післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

Пресконференція головного тренера «Динамо» після гри з харків’янами (3:0).

- Два матчі тому ми обговорювали проблеми зі стандартними положеннями, а сьогодні «Динамо» забило два голи після стандартів – кутового та штрафного. Була проведена певна робота?

- На перше місце у таких ситуаціях виходить індивідуальна майстерність. Гравець, який виконує стандартне положення, має навісити м’яч по певній траєкторії або розіграти, створивши чисельну перевагу, доставити м’яч до штрафного майданчика. Гравці, які приходять до штрафного майданчика, мають діяти агресивно, замикати цю передачу, впевнено йти на цей м’яч. Це все було обговорено. Не тільки перед цим матчем, але і перед кожним.

Мене хвилюють і атаки, які ми проводимо. Багато м’ячів доводимо до чужого штрафного майданчика, добре розігруємо, але останній пас, останній удар, останнє рішення, яке приймає гравець, частіше за все невірне. Тому все це зупиняється та блокується. У сьогоднішньому матчі все було краще, адже ми забили три м’ячі, але могли і шість, і сім. Ці моменти виникають, але далі заважає чи то неправильне прийняття рішення, чи то відсутність концентрації. Мене хвилює те, що ми не реалізовуємо ці моменти.

- На тренерській лавці давно не з’являється ваш асистент Огнєн Вукоєвич. Він залишив клуб?


- Я думаю під час зимової паузи стане зрозуміло. Огнєн має обговорити все з керівництвом. У нього були проблеми в родині, спершу з мамою, потім з сином, також була національна збірна. Це все разом спричинило його відсутність. Але за час відпустки він поспілкується з керівництвом аби прийти до спільного рішення.

- Після попереднього матчу ви казали, що команді не вистачає фактурного форварда, який би скидував м’ячі. Чи будете шукати опції на цю позицію під час зимової паузи?


- Треба проаналізувати все те, що було зроблено досі, все, над чим треба працювати в подальшому. Зараз буде велика пауза, під час якої треба обговорити всі моменти, пов’язані не лише з цією позицією. Багато моментів треба обговорити. Сподіваюсь на плідну роботу у цей період.

Хотілося б, аби Микола Шапаренко якомога швидше відновився після важкої травми. Його відсутність відчувається, він потрібен команді. Звісно, ми слідкуємо і за тими гравцями, які орендовані іншими командами, аби в будь-який момент ми могли повернути гравця, який може приносити нам користь. Це корисний досвід для молодих гравців, коли вони переходять до інших команд та мають більше час. Таким чином краще видно розвиток гравців.

Наостанок бажаю всім миру та добра. Сподіваюся, ця війна якомога швидше закінчиться. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер