«Динамо» U16/U15 провело товариську зустріч із «Байєром» (Леверкузен) U17 у Німеччині

«Динамо» U16/U15 провело товариську зустріч із «Байєром» (Леверкузен) U17 у Німеччині

У суботу, 22-го жовтня, команда динамівської академії вікової категорії U16 (футболісти 2007-го року народження) провела черговий контрольний поєдинок у Кельні. Цього разу динамівці зіграли із «Байєром» (Леверкузен). Суперник виставив проти киян на рік старших хлопців – другий склад вікової категорії U17. Склад же нашої команди «розбавили» кілька футболістів 2008-го року народження (тренер Євген Лозинський), тож у певних випадках різниця у віці суперників складала два роки. Поєдинок проходив на натуральному полі бази господарів та тривав два тайми по 40 хвилин.

Матч завершився з рахунком 4:0 на користь «Байєра», один м’яч господарі забили у середині першого тайму, а ще три – у другому.

Обидві команди активно розпочали гру, але основні події відбувалися у середині поля. Було багато боротьби за м’яч, команди його поперемінно втрачали та повертали. Наблизитися до воріт жодній з команд не вдавалося. Одного разу, коли динамівці змогли це зробити, добре головою після навісу зліва пробивав Андрейко, замикаючи дальню стійку, але м’яч пролетів зовсім трохи вище хрестовини. Біля протилежних воріт надійно та злагоджено діяли наші захисники, перехоплюючи та вибиваючи м’яч подалі, тому особливої небезпеки біля воріт Роєнка не спостерігалося.

Ближче до середини тайму кияни поступово перемістили гру на чужу половину поля. Відзначимо, небезпечний удар зі штрафного метрах в 24-х від воріт у виконання Озимая – трохи вище лівого верхнього кута воріт. Але раптово господарям вдалася хороша, стрімка контратака, у результаті якої суперники скористалися помилкою наших гравців в обороні та точним ударом повз воротаря повели у рахунку – 0:1. Незабаром біля наших володінь виник ще один небезпечний момент – гравець «Байєра» спрямовував м’яч вже у порожні ворота, але нашу команду врятував рикошет від захисника, завдяки якому м’яч вилетів на кутовий.

Другий тайм розпочався з кількох неточних ударів динамівців по воротах суперника. Організовувати якісні атаки нашим хлопцям заважала велика кількість браку при передачах. Коли вони змогли виправити цей момент, почали виходити хороші комбінації та атаки. Але і суперник не дрімав. В одному з епізодів на удар у правий нижній кут воріт зреагував Роєнко, а в іншому, аналогічному, м’яч прийняла на себе стійка.

Гості відповіли не менш небезпечно: після подачі від кутової позначки німці змогли відбитися, але атака киян продовжилася другим темпом, на ударній позиції опинився Губенко, але пробив трохи неточно. Згодом той же Губенко зовсім трохи не встиг замкнути на дальній стійці передачу Люсіна, який прорвався правим флангом, змістився у центр, міг завдавати удару сам, але зробив прострільну передачу. Як це часто буває, у футболі, після такої активності динамівці пропустили самі, причому тричі за десять хвилин. До пропущених м’ячів призвели помилки у захисті наших футболістів.

Гості мали нагоду забити м’яч престижу, коли упродовж однієї атаки на ударній позиції опинялися троє наших футболістів. Удар Люсіна було заблоковано захисниками, а Андрейко пробив несильно, і воротар забрав м’яч у руки. До фінального свистка рахунок більше не змінювався.

Товариський матч

«Байєр» (Леверкузен, Німеччина) U17 - «Динамо» U16 – 4:0 (1:0)

«Динамо»: Роєнко, О.Рибак, Галкін, Білий (Коновалов, 41), Дехтяр, Озимай, Човгаленко (к) (Малюта, 62), Андрейко (Люсін, 41), Редушко (Дорошенко, 70), Губенко (Калінкін, 56), Звягінцев (Бурлаков, 41; Черчукан, 66).

Голи: (27), (57), (62), (66).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер