КМ. «Динамо» (Київ) — «Динамо» (Тбілісі) — 1:0. Звіт про матч

КМ. «Динамо» (Київ) — «Динамо» (Тбілісі) — 1:0. Звіт про матч

У вівторок, 8-го лютого, київське «Динамо» провело черговий спаринг у рамках другого тренувального збору, що проходить у Туреччині. Нагадаємо, у попередніх спарингах кияни впевнено перемогли болгарський «Лудогорець» (4:1), здобули вольову перемогу над сербськими «Чукаричками» (3:2), зіграли внічию із болгарським «Левські» (1:1) та мінімально перемогли чорногорський «Рудар» (1:0). Цього разу суперником підопічних Мірчі Луческу стало тбіліське «Динамо».

Гра завершилася мінімальною перемогою «біло-синіх» з рахунком 1:0. Єдиний м’яч українці забили у першому таймі зусиллями Владислава Кулача. Зазначимо, що обом динамівським командам довелося грати за сильного вітру, а у другому таймі ще й під сильним дощем. На кожен із таймів тренерський штаб виставив різний склад, окрім воротарської позиції, на якій приблизно 75 хвилин грав Бущан, а ще 15 – Моргун. А нападники Шкурін, Ванат та Бєсєдін зіграли кожен по 30 хвилин.

Перший тайм команди розпочали у невисокому темпі, придивляючись одна до одної. Тбілісці намагалися створити небезпеку біля воріт Бущана після подачі від кутової позначки, а динамівці на початку тайму заробили перспективний штрафний удар – м’яч після сильного удару Гармаша пролетів над поперечиною. Незабаром Гармаш знову пристрілявся вже з гри – після його щільного удару м’яч зовсім трохи розминувся із поперечиною. Також відзначимо хорошу спробу Вітіньйо із півкола перед штрафним майданчиком, але з тим же результатом.

А ось Кулачу вдалося краще розпорядитися своїм шансом: отримавши пас від Буяльського, він з-за меж штрафного майданчика пробив точно у дальній кут воріт, вивівши свою команду уперед – 1:0.

Щодо суперника, відзначимо, що і грузини не відсиджувалися у захисті: після прострілу з лівого флангу удару намагався завдати Осей, але Дубінчак не дозволив йому це зробити. З-за меж штрафного майданчику кияни дозволили пробити Мойсцрапішвілі – Бущан впевнено забрав м’яч. Намагався проявити себе Біленький, та його удар із меж штрафного майданчика заблокував Боль. В останні хвилини першої половини зустрічі реальних загроз біля воріт обох команд не виникало, тож на перерву суперники пішли за мінімальної переваги динамівців Києва.

У другому таймі ігрова перевага теж була на боці українців. Шапаренко виконав штрафний удар, який заробив Караваєв, але м’яч після його удару пролетів вище. Чудову нагоду відзначитися мав Ванат, який пробивав під опорну ногу воротарю, але той якимось дивом зміг врятувати свою команду. Ледь не замкнув прострільну передачу де Пени Циганков, а зготом той же Циганков виконав штрафний удар метрів з 20-ти, спрямувавши м’яч у кут воріт, але голкіпер тбілісців зміг дотягнутися та вибити м’яч. Не влучив у верхній кут зі штрафного де Пена, тож втілити перспективні моменти у забиті м’ячі нашій команді не вдавалося.

«Динамо» (Тбілісі) переважно оборонялося, його гравці майже не доходили до володінь наших воротарів, оскільки захисники киян вчасно вчасно вступали у боротьбу, перехоплювали та відбирали м’яч і розганяли свої атаки. У ході однієї з них за Бєсєдіним не встигли захисники та збили його з ніг у півколі перед штрафним майданчиком. Стандартне положення виконав Циганков, але спрямував м’яч зовсім трохи вище воріт.

Лише наприкінці зустрічі суперники змогли відсунути гру до воріт Моргуна, виконати кілька стандартних положень та створити загрозу. Могло бути достатньо небезпечно, але кияни впоралися, втримавши перемогу до фінального свистка – перемога «Динамо» (Київ) – 1:0.

Контрольний матч

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Тбілісі, Грузія) – 1:0 (1:0)

8.02.2022. Mardan Stadium

«Динамо» Київ (1-й тайм): 1. Бущан, 94. Кендзьора, 89. Боль, 6. Бурда, 44. Дубінчак, 5. Сидорчук, 29. Буяльський, 19. Гармаш, 22. Вітіньйо, 28. Кулач, 73. Шкурін (17. Ванат, 31).

«Динамо» (2-й тайм): 1. Бущан (51. Моргун, 74), 24. Тимчик, 34. Сирота, 25. Забарний, 20. Караваєв, 9. Бражко, 10. Шапаренко, 14. де Пена, 99. Антюх, 15. Циганков, 17. Ванат (41. Бєсєдін, 62).

«Динамо» Тбілісі (стартовий склад): 33. Кереселідзе, 3. Каландадзе, 19. Гбеньйон, 2.Майсурадзе, 38. Камара, 18. Осей, 23. Мойсцрапішвілі, 6. Антілевський, 15. Папава, 26. Біленький.

Гол: Кулач (21)

Попереджений: Майсурадзе (18).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер