КМ. «Динамо» – «Рудар» – 1:0. Звіт про матч

КМ. «Динамо» – «Рудар» – 1:0. Звіт про матч

У понеділок, 7 лютого, київське «Динамо» провело четвертий контрольний матч на тренувальному зборі в Туреччині.

Слідом за розгромом «Лудогорця» (4:1), перемогою над «Чукаричками» (3:2) та нічиєю з «Левськи» (1:1) динамівці зіграли з представником чемпіонату Чорногорії – «Рударом» із міста Плєвля.

«Біло-сині» зі старту поєдинку захопили ініціативу, але діяли в середньому темпі, й занадто багато моментів біля воріт суперника не створювали. Гармаш пробив здалеку вище воріт, де Пена, подаючи кутовий, ледь не закрутив м’яча у ворота, але воротар зміг дотягнутися та ліквідував загрозу, а ударам Бурди після подачі з кутового та Вербичу з лінії штрафного майданчика забракло влучності.

Ближче до середини тайму тиск на ворота «Рудара» (до речі, назва перекладається як «Шахтар») посилювався, і в одному з епізодів знову близьким до гола був де Пена, але воротар у черговий раз урятував свою команду, витягнувши м’яча з дев’ятки воріт.

У перерві тренерський штаб «Динамо» традиційно змінив склад, і в дебюті другого тайму «біло-сині» ледь не пропустили, але надійно зіграв у воротах Бойко, парирувавши удар Живковича з лінії штрафного майданчика. Забігаючи наперед, відзначимо, що цей момент став ледь не єдиним для чорногорців до фінального свистка, і вся гра проходила на половині поля суперника «Динамо».

Утім, тривалий час динамівці знову, як і їхні партнери в першому таймі, не могли підібрати ключики до володінь суперника. Сидорчук та Ванат пробивали повз ворота, із пострілами Караваєва та Циганкова впорався воротар. А який момент змарнував Шапаренко, пробиваючи з центру штрафного майданчика – голкіпер і тут зреагував, перевівши удар Миколи з близької відстані в поперечину!

І все ж підопічні Мірчі Луческу змогли забити переможний м’яч, і взяття воріт вийшло дуже красивим. Динамівці розіграли швидку атаку, Тимчик прострілив із правого флангу, Циганков п’яткою віддав пас на Буяльського, Віталій перевів паралельно лінії воріт на Вітіньйо (при цьому Шапаренко пропустив м’яч під собою), і бразилець у дотик пробив точно в кут – 1:0.

До кінця матчу непоганий момент був ще у Циганкова, коли Віктор виходив фактично віч-на-віч із голкіпером, але не встигнув до м’яча, а у суперників у контратаку по правому флангу вибігав Божович, але пробив повз ворота.

Контрольний матч

«Динамо» – «Рудар» – 1:0

«Динамо» (перший тайм): 1. Бущан – 94. Кендзьора, 6. Бурда, 34. Сирота, 44. Дубінчак – 9. Бражко, 19. Гармаш, 99. Антюх, 7. Вербич, 14. де Пена – 28. Кулач.

«Динамо» (другий тайм): 71. Бойко – 24. Тимчик, 25. Забарний, 89. Боль, 20. Караваєв – 5. Сидорчук, 29. Буяльський, 10. Шапаренко, 15. Циганков, 22. Вітіньйо – 17. Ванат (41. Бєсєдін, 75).

«Рудар» (стартовий склад): 1. Агович, 2. Чавор, 4. Крнета, 5. Банович, 3. Пренкочевич, 6. Матсуї, 7. Голубович, 9. Попович, 8. Гашевич, 10. Живкович, 11. Стрикович.

Гол: Вітіньйо (84).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер