Ліга чемпіонів. 1-й тур. «Динамо» – «Бенфіка» – 0:0. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. 1-й тур. «Динамо» – «Бенфіка» – 0:0. Звіт про матч

У вівторок, 14 вересня, київське «Динамо» стартувало в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Підопічні Мірчі Луческу приймали на НСК «Олімпійський» лісабонську «Бенфіку».

З огляду на наявність у групі таких грандів, як «Баварія» та «Барселона», важливість домашнього матчу проти «Бенфіки» важко було переоцінити. Усі, в тому числі й самі футболісти «біло-синіх», розуміли, що лише позитивний результат дозволить розраховувати на подальшу боротьбу за вихід із групи та участь у єврокубках у весняній стадії.

Перед матчем керівництво клубу в особі президента Ігоря Суркіса привітало легенду «Динамо» Володимира Мунтяна з 75-річним ювілеєм, а вболівальники тепло привітали Володимира Федоровича оплесками.

Динамівці обрали на поєдинок тактику гри від оборони, віддавши з перших хвилин ініціативу супернику. Але перший момент виник біля воріт гостей - Шапаренко класно пробив зі штрафного метрів із 23-х, але голкіпер у стрибку витягнув м'яча з-під поперечини. Трохи згодом Сидорчук класним пасом вивів до воріт Шкуріна, але форвард забарився з ударом і в підсумку не зміг належним чином розпорядитися перспективним моментом.

Біля протилежних воріт самі динамівці ледь не подарували м'яча супернику, загравшись у перепасовку, у підсумку Сидорчуку лише героїчними зусиллями довелося блокувати удар Евертона з близької відстані. При цьому «біло-синім» ще пощастило, що арбітр не став чіплятися до того, що капітан «Динамо» підіграв рукою, сидячи на газоні, інакше в наші ворота цілком міг бути призначений пенальті. Але британець Тейлор відразу же рішуче відкинув усі претензії з боку гравців португальського клубу, показавши грати далі.

До перерви гості ще кілька разів турбували нашого воротаря, зокрема Яремчук пробивав з-за меж штрафного майданчика, але до перерви рахунок так і не змінився.

З поновленням гри малюнок не змінився, і незабаром Бойко довелося ще раз демонструвати свою реакцію. Знову Яремчук опинився на ударній позиції, підібравши м'яча у штрафному майданчику та пробивши по воротах із кількох метрів, але Денис виставив у бік ногу та парирував цей удар. Біля протилежних воріт свій шанс відзначитися не використав Вербич, якому зовсім трохи не вистачило, щоб замкнути простріл з правого флангу.

На 82-й хвилині після помилки арбітра «Динамо» ледь не залишилося в меншості. Гармаш порушив правила, і арбітр показав йому жовту картку. При цьому Тейлор подумав, що це друге попередження для Дениса, і відразу же дістав із кишені червону картку. Добре, що інші футболісти «Динамо» змогли переконати рефері в іншому, і в підсумку англієць скасував своє попереднє рішення.

Дограючи матч у повному складі, динамівці наприкінці зустрічі були дуже близькі до того, щоб забити переможний м'яч. Спочатку після удару Шапаренка з-за меж штрафного майданчика гостей врятувала поперечина, а Буяльський, який встигнув на добивання, не зміг переграти воротаря зблизька. А буквально за кілька миттєвостей той же Шапаренко таки пробив воротаря «Бенфіки», замкнувши навіс від лівого кута штрафного майданчика, але арбітр трохи згодом скасував взяття воріт, зафіксувавши офсайд у Гармаша, який віддавав результативний пас.

У підсумку 0:0 - нічийний початок групового етапу для «Динамо». Уже 29 вересня на підопічних Мірчі Луческу очікує виїзд до Мюнхена до «Баварії».

Ліга чемпіонів. Груповий етап. Група Е. 1-й тур

«Динамо» – «Бенфіка» – 0:0

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (к), Шапаренко, Циганков (Караваєв, 76), де Пена (Вербич, 76), Буяльський, Шкурін (Гармаш, 60).

«Бенфіка»: Влаходімос, Морато, Вертонген, Отаменді, Вайгль, Жоау Маріу (Таарабт, 86), Грімальді, Жілберто (Лазаро, 60), Евертон, Рафа Сілва (Піцці, 90), Яремчук (Нуньєс, 60).

Попереджені: Сидорчук (52), Забарний (73), Гармаш (82) – Рафа Сілва (21), Яремчук (44), Вайгль (71).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер