ЛЄ. 2-й тур. «Динамо» - АЕК – 0:1. Звіт про матч

ЛЄ. 2-й тур. «Динамо» - АЕК – 0:1. Звіт про матч

У четвер, 15-го вересня, київське «Динамо» провело матч 2-го туру групового етапу Ліги Європи. «Біло-сині» у домашньому поєдинку на стадіоні «Краковії» у польському місті Краків зустрілося з кіпрським АЕКом (Ларнака).

Після невдалої серії із кількох поразок поспіль динамівцям вдалося здобути мінімальну перемогу у минулому поєдинку чемпіонату України проти ФК «Львів», тож до гри із кіпріотами команда Мірчі Луческу підходила у хорошому настрої та з упевненістю. Крім того, «Динамо» проводило гру у новому домашньому комплекті форми від New Balance, який було презентовано напередодні.

Щоправда, неприємні моменти перед грою також були – на жаль, нікуди не зникли кадрові проблеми, з якими наша команда зіштовхнулася останнім часом. Через травми на тривалий термін вибули Микола Шапаренко та Георгій Бущан, не міг зіграти Денис Попов, не зовсім здоровим був Шепелєв.

Хоча першу небезпечну атаку провели господарі – спочатку суперник заблокував удар Сидорчука, а потім воротар впорався з прострілом Кендзьори – рахунок відкрили кіпріоти. До пропущеного м’яча на початку матчу призвело стандартне положення: Дьюрчо чудово виконав штрафний удар метрів з 22-х, і м’яч залетів у ближній верхній кут володінь Бойка.

Після цього кияни спробували провести свої атаки, але до гострих моментів біля воріт суперника справа не дійшла. Удар Андрієвського було заблоковано, а подача зі штрафного у виконанні Циганкова проблем супернику не завдала. Натомість гравці АЕКа спочатку виконали перспективний кутовий, а незабаром і взагалі Дубінчаку довелося рятувати свою команду після того, як суперники намагалися завдати удару по порожніх воротах Бойка після подачі від лицьової лінії.

Кияни ледь не зрівняли рахунок у другій половині тайму: автором гола міг стати Буяльський, який з центру штрафного майданчика замкнув простріл з лівого флангу Дубінчака. Але відео асистент VAR помітив у Владислава офсайд, тому взяття воріт було скасоване.

У час, що залишився до свистка на перерву, краще виглядали гості, на ударних позиціях опинявся Трічковські, але одного разу він пробив у руки Бойку, а іншого – повз ворота. Щодо динамівців, у їхньому виконанні слід відзначити спробу Гармаша після прострілу з флангу Циганкова, але удар у Дениса не вийшов, і м’яч пролетів повз ворота.

Загалом, кіпріоти діяли мобільніше, розкутіше та виглядали добре фізично підготовленими. Наші гравці загрожували воротам суперника переважно після стандартних положень, але ані штрафні, ані кутові удари потрібного результату не давали, тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги АЕКа.

На початку другого тайму українці намагалися атакувати та проводити різноманітні комбінації, але підходити занадто близько до воріт АЕКа не виходило. Варто згадати хіба що хороший удар Сироти, після якого м’яч пролетів лише трохи вище поперечини, та спробу Кендзьори, після якої Піріч забрав м’яч. Тим часом біля протилежних воріт Бойко забрав м’яч після удару Оталунджі, також наш голкіпер виручив свою команду і після навісу та наступного удару Дьюрчо після атаки другим темпом.

Надалі темп гри дещо знизився, основні події відбувалися у середині поля, у динамівців не лагодилася атакувальна гра та не тримався м’яч. У результаті навіси та подачі до штрафного майданчика вибивалися чи блокувалися суперниками, дальні удари приходилися вище воріт, а кутові удари не несли у собі небезпеки. Незважаючи на те, що останні хвилини зустрічі динамівці провели на половині поля суперника, рахунок на табло більше не мінявся. 0:1 – друга поразка нашої команди у груповому етапі Ліги Європи.

Ліга Європи. Груповий етап, 2-й тур

«Динамо» - АЕК – 0:1 (0:1)

15.09.2022. Краків. Стадіон «Краковії».

«Динамо»: 71.Бойко - 94.Кендзьора (20.Караваєв, 67), 25.Забарний, 34.Сирота, 44.Дубінчак - 15.Циганков, 5.Сидорчук (к), 18.Андрієвський (8.Шепелєв, 67), 7.Кабаєв (11.Ванат, 84) - 29.Буяльський - 19.Гармаш (41.Бєсєдін, 46).

АЕК: 1.Піріч - 24.Кіпрос, 15.Мілічевич, 4.Томович, 14.Гарсія - 17.Понс (29.Наум, 73), 66.Мамас (6.Санхурхо, 64) - 45.Дьюрчо (21.Енглезу, 77), 51.Альтман, 10.Тричковскі (к) (7.Густаву, 64) - 19.Оталунджі (12.Лопеш, 73).

Гол: Дьюрчо (8)

Попередження: Андрієвський (35), Сидорчук (76) – Гарсія (42), Мамас (44), Понс (64), Піріч (83).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер