Мірча Луческу: «Футболісти поводилися як любителі, а не як професіонали»

Мірча Луческу: «Футболісти поводилися як любителі, а не як професіонали»

Наставник «Динамо» Мірча Луческу в ефірі телеканалів «Футбол» прокоментував виїзну перемогу киян над «Маріуполем» у 13-му турі чемпіонату України (3:2):

- Я дуже злий на гравців, на команду, тому що і зараз, і в минулій грі на Кубок хлопці повелися як любителі, а не як професіонали. Замість того, щоб забивати та контролювати хід гри, як мали робити, вони розслабилися, грали, як хотіли, тягли ковдру на себе, кожен хотів забити, тому вийшло нервове закінчення. Могли завершити гру з рахунком і 5:1, і 6:1, але моменти, яких у нас було дуже багато, кожен трактував, як хотів і найчастіше – неправильно. На полі було багато егоїзму із боку моїх гравців. Це те, що мені не сподобалося в останніх двох матчах із «Маріуполем». Ми все обговоримо та розберемося з цією ситуацією.

Я також незадоволений тими гравцями, які виходили на заміну: замість того, щоб щось додати до гри, вони також вийшли на поле розслабленими, і у нас не вийшла гра.

- Сьогодні як нападник грав Вербич, а номінальні форварди сидять у запасі, вони поки що не готові грати в основі?

– Я ставлю до складу гравців, які допомагають нам виграти матч. У минулій грі на Кубок Вербич зіграв добре, забив м'яч, тож сьогодні я довірив йому місце у стартовому складі. Футболісти, які виходять на поле, мають доводити у грі, що вони спроможні, що можуть грати та забивати м'ячі. Я маю на увазі центральних нападників. Це може бути 30, 15 чи 45 хвилин – не має значення. Гармаш вийшов, створив три небезпечні, гольові моменти. Навіть якщо він не типовий «чистий» нападник, на полі він доводить свою спроможність.

- Чи можна сказати, що ваші гравці сьогодні вже думали про матч із «Барселоною»?

- Не думаю. Кожна гра – це своя історія, всі матчі по-своєму важливі. Хотів би відзначити гравців суперника – вони технічні та швидкі, у них є хороше майбутнє, а також у команди хороший тренер, нам було складно сьогодні. На полі було видно якісну гру суперника. Єдине, що у них відсутнє, це досвід.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер