Пресконференція Мірчі Луческу та Сергія Сидорчука перед матчем із «Фенербахче»

Пресконференція Мірчі Луческу та Сергія Сидорчука перед матчем із «Фенербахче»

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу та капітан команди Сергій Сидорчук поспілкувалися із журналістами перед першим матчем 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти «Фенербахче», який відбудеться у Лодзі.

Сергій Сидорчук

«Фенербахче» це, мабуть, сама сильна команда, яка могла нам випасти. Шанси в цьому протистоянні 50 на 50, але ми розраховуємо на перемогу.

Ми будемо грати проти «Фенербахче» за Україну, за наш народ, за людей, які захищають нашу країну».

Мірча Луческу

- Містере, як би ви оцінили умови у тренувальному центрі в Унеюві, де «Динамо» готувалося до гри з «Фенербахче»?

- Все було чудово, хороші умови, поле. Після матчу ми повернемося туди, щоб продовжити підготовку до матчу-відповіді з «Фенербахче».

– Збірна України також проводила свої важливі матчі на цьому стадіоні. Саме з цієї причини ви вирішили приймати «Фенербахче» тут?

- Ми вирішили грати у Польщі, бо знаємо, що тут нам забезпечена підтримка вболівальників. Тут багато українців, тому на нас очікує відмінна атмосфера під час домашнього матчу, що має допомогти нам здобути хороший результат.

- Ви протистояли тренеру Жорже Жезушу минулого єврокубкового сезону. Як ви можете охарактеризувати стиль гри його команд?

- Некоректно говорити, що я грав проти Жорже Жезуша, це команда «Динамо» грала проти команди «Бенфіка». Щодо Жезуша, можу сказати, що це дуже кваліфікований, досвідчений фахівець. Мені імпонує те, як він керує командами, до вподоби стиль гри його команд. Знаю, що він також добре знає мене. Ми готувалися до цих матчів, виходячи з гри його команди, а також ґрунтуючись на минулорічному нашому протистоянні з його «Бенфікою».

Минулого сезону «Бенфіка» під керівництвом Жезуша показала хороший результат, вони двічі обіграли «Барселону». Зазначу, що «Фенербахче» теж дуже хороша команда, яка до того ж посилилася цього літа досвідченими гравцями. Старшим із новачків «Фенербахче» – 29-30 років, вони пограли у європейських топ-чемпіонатах. Наприклад, Джошуа Кінг, Лінкольн, Брума, Вільям Арао.

Але й у нас хороший колектив, який грає вже близько двох років разом. Сподіваюся, що моїм гравцям вдасться на час гри забути про ті жахіття, які відбувається в Україні і сконцентруватися на грі.

Ця гра дуже важлива не лише для нас, не лише для вболівальників «Динамо», а й для народу України, який чекає від нашої команди перемоги. У той же час я розумію, що цей матч важливий і для «Фенербахче», адже клуб вклав серйозні кошти в команду і чекає на її вихід до групового етапу.

- Ви тривалий час працювали у Туреччині. У вас особливі почуття перед поєдинком?

- Мої думки та почуття не важливі у нинішній ситуації. Усі мої думки про завтрашній матч, гру «Динамо» та вболівальників команди. Те, що відбувалося за час моєї роботи в Туреччині – це вже історія. Тільки найкращі спогади, оскільки я провів тут чимало часу, у мене були дуже хороші стосунки з місцевими вболівальниками. Щоразу, приїжджаючи до Туреччини, я можу бути впевненим, що вболівальники всіх клубів – «Галатасарая», «Бешикташа», а також «Фенербахче» – ставитимуться до мене з повагою. І точно з такою самою повагою я ставлюся до них.

- Наскільки складно готувати команду до матчів у Лізі чемпіонів на виліт, не маючи ігрової практики у чемпіонаті?

– Це досить складно. Ми не мали постійного місця базування, навпаки – ми подорожували Європою в рамках благодійного туру. Він був дуже важливим, оскільки ми таким чином могли згуртувати біженців із України, щоб вони могли відчути себе на трибунах стадіонів частиною родини. Можу лише подякувати своїм підопічним, які грали заради України. Також намагалися у цих поєдинках давати рівноцінну ігрову практику футболістам, щоб вони підійшли до ігор із «Фенербахче» у хороших кондиціях. Це було непросто, оскільки багато наших хлопців виступали за національні збірні до 15 червня. Їм потрібен був відпочинок, після чого вони приєдналися до нас на тренувальному зборі. Три матчі нам знадобилося, щоб привести хлопців до спільного знаменника, і два залишилося для цілеспрямованої підготовки. Вважаю, що на даний момент команда перебуває у хорошій формі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер