ТМ. «Динамо» – «Шкендія» – 1:0. Звіт про матч

ТМ. «Динамо» – «Шкендія» – 1:0. Звіт про матч

У шостому контрольному матчі на зимовому зборі в Туреччині динамівці зустрілися з північномакедонською «Шкендією» з Тетово, яка йде на поточній третій позиції у національній першості.

Учора динамівці зіграли з данським «Вайле», над яким здобули перемогу з рахунком 2:0 завдяки голам Супряги та Яцика. Сьогодні Мірча Луческу продовжив випробовувати різні комбінації складу, випустивши у першому таймі, зокрема, 17-річного форварда Матвія Пономаренка та 16-річного правого вінгера Кирила Пашка, а після перерви – цілу групу гравців юнацької команди «Динамо».

На поле Mardan Stadium наших футболістів уже традиційно вивели українські діти-переселенці, які були вимушені разом із родинами покинути свої домівки через російське вторгнення. Перед стартовим свистком усі присутні на матчі вшанували пам’ять жертв сьогоднішньої жахливої катастрофи на півдні Туреччини та в сусідній Сирії – потужних землетрусів (епіцентр знаходиться в 600-700 км від Анталії, де проходить збір нашої команди), які забрали життя понад тисячі людей.

Вже на стартових хвилинах динамівці могли повести в рахунку – подачу Андрієвського зі штрафного з лівого флангу в дотик замикав Гармаш, але воротар «Шкендії» Захов зреагував на цей удар.

Однак після активного початку матчу у виконанні «Динамо» настало затишшя. Кияни тримали м’яч на половині поля суперників, проте і «Шкендія» періодично відповідала швидкими випадами, які динамівцям доводилося зупиняти з фолами.

Поступово наші суперники почали перехоплювати ініціативу в матчі, створивши два відмінних моменти біля воріт Руслана Нещерета. Першим небезпечним епізодом був удар головою Хасані, який залишився в штрафному «Динамо» без опіки – після відскоку від газону м’яч пройшов поруч зі стійкою. А на 30-й хвилині подача кутового біля воріт киян призвела до удару Бейтулая, який влучив у стійку.

Наприкінці першого тайму контроль м’яча зберігала «Шкендія», проте помилка голкіпера цієї команди призвела до голу у ворота північномакедонців. Захов, перебуваючи під пресингом, вибив ігровий снаряд на Гармаша, який переправив м’яч у вільну зону на Лонвейка – і Джастін ударом із лінії штрафного відкрив рахунок.

У перерві тренерський штаб «Динамо» майже повністю змінив склад, проте ігрова перевага зберігалася за «Шкендією». На початку другого тайму Нещерет вчасно вийшов із воріт і забрав м’яч після навісу Шали з правого флангу, а за хвилину вже ногою встиг вибити круглого після удару з кількох метрів від Велії.

Невдовзі вже Хасані загрожував воротам киян, намагаючись поцілити під поперечину, однак Нещерет зреагував і перевів м’яч на кутовий. Впорався з обвідним ударом Хасані зі штрафного наприкінці гри і Моргун, який замінив Руслана в рамці воріт «Динамо».

Кінцівка матчу пройшла з позиційною перевагою динамівців, зокрема, Горбач мав вихід до воріт суперників, проте втратив м’яч на вході до штрафного. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу «біло-синіх» у спарингу зі «Шкендією» – 1:0.


Наступний контрольний матч нашої команди запланований на суботу, 11 лютого. «Динамо» зустрінеться з іще однією північномакедонською командою – «Сілексом».

Контрольний матч

«Динамо» – «Шкендія» – 1:0 (1:0)

«Динамо» (перший тайм): Нещерет – Караваєв, Боль, Дячук, Дубінчак – Андрієвський, Гармаш (к), Лонвейк, Пашко, Кабаєв – Пономаренко.

«Динамо» (другий тайм): Нещерет (Моргун, 65) – Малиш, Бурда, Попов, Дубінчак (Гусєв, 73) – Сидорчук (к), Василець, Царенко, Беніто, Н.Волошин – Горбач.

«Шкендія» (стартовий склад): Захов, Максімов, Бейтулай, Діта, Велія, Р.Рамадані, Чінарі, Тотре, Хасані, Шала, Мілєв.

Гол: Лонвейк (45).

Попереджені: Дубінчак (11), Андрієвський (18), Сидорчук (59) – Чінарі (42).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер