У стані суперників: невдачі на всіх фронтах

У стані суперників: невдачі на всіх фронтах

Учора свої матчі на внутрішній арені провели суперники київського «Динамо» по груповому раунду Ліги чемпіонів. Для всіх команд результати середи виявилися невдалими: «Барселона» вдруге поспіль програла в чемпіонаті, що стало підставою для звільнення Рональда Кумана, нестримна досі «Баварія» сенсаційно провалилися в національному Кубку, а «Бенфіка» в кубковому розіграші не втримала переможний рахунок, пропустивши на останніх хвилинах.

«Барселона»: чергова поразка та відставка тренера

Після домашнього матчу з «Динамо» каталонці провели два поєдинки в іспанській Прімері та в обох поступилися. Зазнавши поразки від «Реала» в «класико» (1:2), «Барселона» вирушила в гості до «Райо Вальєкано».

Результат поєдинку вирішив єдиний гол у виконанні Радамеля Фалькао в першому таймі. Оскар Трехо скористався втратою Серхіо Бускетсом м’яча біля центральної лінії та запустив у прорив колумбійця, який завдав точного удару низом у дальній кут.

«Барселона» мала шанс відігратися з пенальті на 72-й хвилині, однак голкіпер мадридців Столе Дімітрієвські парирував удар у виконанні Мемфіса Депая.

За підсумками 10-ти зіграних матчів «блаугранас» розташувалися на 9-й позиції в турнірній таблиці, набравши лише 15 очок. У пасиві каталонців – три поразки в чемпіонаті та ще дві – у рамках Ліги чемпіонів.

Після поразки від «Райо Вальєкано» «Барселона» оголосила про відставку Рональда Кумана з посади головного тренера команди. До матчу в Києві, який відбудеться 2 листопада, каталонці готуватимуться під керівництвом нового наставника.

Прімера, 10-й тур

«Барселона» - «Реал» (Мадрид) – 1:2 (0:1)

«Барселона»: Тер Штеген – Мінгеса (Коутіньо, 46), Гарсія, Піке, Альба – Гаві (Л. Де Йонг, 85), Бускетс, Ф. Де Йонг (Роберто, 77) – Дест, Депай, Фаті (Агуеро, 74).

Голи: Агуеро (90+7) – Алаба (32), Лукас Васкес (90+4).

Прімера, 11-й тур

«Райо Вальєкано» - «Барселона» - 1:0 (1:0)

«Барселона»: Тер Штеген – Роберто (Демір, 60), Піке, Гарсія, Альба – Ніко (Л. Де Йонг, 84), Бускетс, Коутіньо (Гаві, 74) – Дест, Депай, Агуеро.

Гол: Фалькао (30).

«Баварія»: нищівна поразка в Кубку

Мюнхенська «Баварія» покинула розіграш Кубку Німеччини вже на стадії 1/16 фіналу, пропустивши п’ять м’ячів без відповіді в Менхенгладбаху.

«Боруссія» прийняла чемпіонів країни, які серйозно поставилися до поєдинку та виставили бойовий склад, зовсім не гостинно. Підопічні Аді Хюттера розпочали погром вже з 2-ї хвилини матчу, коли рахунок відкрив Куадіо Коне, обігравшись із Брелем Емболо. До середини першого тайму Мануель Нойєр пропустив ще два м’ячі від Рамі Бенсебаіні, котрий оформив дубль. При цьому мюнхенці під керівництвом Діно Топмюллера, який замінив на тренерській лаві Юліана Нагельсмана, що підхопив коронавірус, завдали лише одного удару в площину воріт у першому таймі.

Після перерви баварці додали в атаці, однак свої моменти знову реалізувала «Боруссія». В дебюті другого тайму господарі продовжили розпочате та завдяки дублю у виконанні Емболо довели рахунок до 5:0.

Поразка від «Боруссії» стала для «Баварії» найбільшою в історії Кубку Німеччини, а також найбільшою в усіх змаганнях із 1978 року, коли мюнхенці розгромно поступилися «Фортуні» (1:7).

Додамо, що минулого сезону баварці також вилетіли з турніру на цій стадії, поступившись у серії пенальті «Хольштайн Кіль».

Кубок Німеччини, 1/16 фіналу

«Боруссія» (Менхенгладбах) – «Баварія» - 5:0 (3:0)

«Баварія»: Нойєр – Павар, Упамекано (Зюле, 55), Ернандес, Девіс (Коман, 55) – Кімміх, Горетцка (Толіссо, 64) – Гнабрі (Станішич, 67), Мюллер, Сане – Левандовські.

Голи: Коне (2), Бенсебаіні (15, 21, пен.), Емболо (51, 57).

«Бенфіка»: втрачена перемога

Лісабонська «Бенфіка» зіграла внічию з «Віторією Гімарайнш» у виїзному поєдинку Кубка португальської ліги.

Вже на 7-й хвилині суперникам київського «Динамо» у Лізі чемпіонів вдалося повести в рахунку – Семеду зрізав м’яч у власні ворота після подачі кутового. Невдовзі «Бенфіка» закріпила перевагу завдяки швидкій атаці та влучному удару Піцці, з яким не зумів впоратися воротар «Віторії».

До середини першого тайму м’яч побував і в воротах лісабонців: Андре скористався метушнею в діях захисників «Бенфіки». А ще за кілька хвилин Радоньїч прибрав на замаху кількох суперників і влучно пробив у дальню «дев’ятку» воріт. Однак до перерви господарі знову скоротили відставання в рахунку – Еступіньян виграв повітря після навісу Сако та відправив м’яч у ворота Лейте.

Другий тайм пройшов за ігрової переваги «Віторії», яку команда втілила в гол у виконанні Дуарте на 83-й хвилині, що дозволив господарям вирвати нічию – 3:3. Відзначимо, що українець Роман Яремчук з’явився на полі на 87-й хвилині та отримав занадто мало часу, щоб вплинути на хід гри.

Цей результат дозволив «Гімарайншу» очолити групу А Кубку португальської ліги з 4-ма очками після двох зустрічей, а «Бенфіка», заробивши один бал у першому матчі, йде на другій позиції. Доля місця в плей-оф Кубка вирішиться в зустрічі лісабонців із «Ковільєю», яка відбудеться 15 грудня.

Кубок ліги, 2-й тур

«Віторія Гімарайнш» - «Бенфіка» - 3:3 (2:3)

«Бенфіка»: Лейте – Лукас Верісімо, Отаменді, Морато – Радоньїч (Вайгл, 73), Мейте, Таарабт (Маріу, 9; Яремчук, 87), Грімальдо (Гонсалвеш, 73) – Піцці (Сілва, 73), Евертон, Рамос.

Голи: Андре (21), Еступіньян (45+2), Дуарте (83) – Семеду (7, автогол), Піцці (15), Радоньїч (28).

Фото: ФК «Барселона», ФК «Баварія»

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер