«Український день» для динамівців у Кельні та контрольний матч проти «Шальке 04» U16

«Український день» для динамівців у Кельні та контрольний матч проти «Шальке 04» U16

У суботу, 19-го листопада, команда динамівської академії вікової категорії U16 (футболісти 2007-го року народження) провела черговий контрольний поєдинок у Кельні. Цього разу динамівці зіграли із командою «Шальке 04».

Цей поєдинок був особливим для нашої команди, адже це єдина гра за увесь час, яку наші хлопці провели на своєму полі у якості господарів. З цього приводу було вирішено організувати а базі футбольного клубу Ford Niehl, де наші команди вже четвертий місяць проводять свої тренування, справжнє свято під назвою «Український день». На матч організатори запросили українців, які під час війни в Україні виїхали до Кельна, щоб наші хлопці, які постійно грають на виїзді, нарешті відчули підтримку рідних уболівальників та домашню атмосферу.

На поєдинку зібралося чимало українців, які принесли з собою прапори України, іншу національну символіку на протягом усієї зустрічі вигукували скандування рідною мовою. У тому числі, на гру завітали і жителі готелю, у якому мешкають динамівці. У підсумку, вийшло чудове футбольне свято із частуваннями стравами української кухні та напоями. А після гри динамівці пригостили своїх суперників справжнім українським борщем та млинцями. Така їжа була до вподоби гостям, і вони залюбки пригощалися українськими стравами.

Створити таке свято стало можливим завдяки Президенту футбольного клубу Ford Niehl Герту Неттесхайму, який надав у розпорядження киян поля для проведення матчу, кухню та сприяв усіма можливими способами, забезпечуючи динамівцім усім необхідним для свята. Також активну участь у підготовці заходу взяв голова благодійної організації Ukrainehilfe Salchendorf та першого фан-клубу київського «Динамо» Юрій Дуленчук, який підготував для динамівців частування і приємні подарунки, зокрема, термобілизну для усіх хлопців команд U16 та U15, а також організація «Синьо-жовтий хрест», яка частувала гостей матчу смаколиками.

Що стосується безпосередньо футбольної складової цього особливого дня, суперник виставив проти киян хлопців такого самого віку – вікової категорії U16 (2007-го року народження). У нашої ж команди на полі з’явилися кілька футболістів на рік молодших.

Поєдинок тривав два тайми по 40 хвилин і завершився поразкою киян з рахунком 1:3. На два м’ячі суперника кияни відповіли одним у першому таймі, а у другому німці провели ще один гол. Гра вийшла дуже емоційною та цікавою.

За присутності рідних уболівальників динамівці з перших хвилин помчали уперед та створювали біля воріт суперника одну загрозу за іншою. М’яч якимось дивом не потрапив у ворота після однієї з гострих атак киян, коли захист «Шальке» впорався із першим ударом нашого гравця, а після добивання Калінкіна м’яч з-під поперечини у стрибку витягнув воротар. Ще одного разу Редушко зі штрафного ледь не спрямував м’яч у сітку, помітивши, що голкіпер далеко вийшов з воріт, але м’яч пролетів трохи вище поперечини. Словом, перевага нашої команди була відчутною, а гра переважно проходила біля чужих воріт.

Єдиний момент, який німці змогли створити за першу половину тайму, завершився голом. Після стрімкої контратаки та навісної подачі з правого флангу суперник ударом головою замкнув дальню стійку. Одразу у відповідь Редушко цілив у дальній кут воріт ударом низом, але воротар гостей знову витягнув м’яч. Незважаючи на те, що кияни володіли перевагою та створювали набагато більше небезпечних моментів, ніж суперник, через 10 хвилин знову вдалося відзначитися «Шальке»: суперник вразив кут воріт з центру штрафного майданчика.

Незадовго до перерви нагоду забити мав Люсін, але не наважився на удар. А ось його партнеру у наступній атаці пощастило більше: Редушко завдав удару по воротах, м’яч відскочив до Рибака, і Олексій спрямував його у сітку, скоротивши відставання у рахунку – 1:2.

Другий тайм теж розпочався з атак динамівців. На ударній позиції опинився Редушко та завдав удару у площину воріт низом – воротар гостей впорався, накривши м’яч. На полі було багато боротьби, шанс відзначитися мав Ільченко, але йому не вдалося завдати акцентованого удару по воротах. Також на ударній позиції опинялися Андрейко та Дехтяр, але нашим гравцям трохи забракло влучності.

Динамівці, яких підганяли українські уболівальники з українськими прапорами, демонстрували змістовну гру, але завершити бодай одну атаку забитим м’ячем не вдавалося. Суперник блокував передачі киян, і вони не проходили до штрафного майданчика. А за шість хвилин до фінального свистка суперникам вдалося забити ще один м’яч – після помилки у захисті номінальні гості встановили остаточний рахунок у матчі – 1:3.

Товариський матч

«Динамо» U16 – «Шальке 04» U16 – 1:3 (1:2)

«Динамо»: Сьомка (Роєнко, 60), О. Рибак, Галкін, Білий (Лютенко, 66), Дехтяр, Белев’ят (Малюта, 64), Люсін (Приймак, 69), Редушко (Черчукан, 64), Букатий (Бурлаков, 69), Губенко (Андрейко, 41), Калінкін (Ільченко, 41).

Голи: О. Рибак (39) - (20), (31), (74).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер