VBET Ліга. «Кривбас» – «Динамо» – 0:2: післяматчева пресконференція Олександра Шовковського

VBET Ліга. «Кривбас» – «Динамо» – 0:2: післяматчева пресконференція Олександра Шовковського

Виконуючий обов’язки головного тренера «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував виїзний поєдинок команди проти криворізького «Кривбасу», у якому його підопічні перемогли з рахунком 2:0:

- Було непросто. Ми потрапили у таку ситуацію, коли останнім часом не могли здобути такі бажані для нас залікові пункти. Внаслідок цього Мірча Луческу прийняв рішення піти у відставку. За цей час ми, перш за все, намагалися вивести хлопців на емоційно необхідний правильний рівень, а по-друге, дати їм новий сплеск бажання грати у футбол, причому, грати так, як ми це бачимо. Щось вдалося, щось не вдалося, помилки були, десь пощастило. Але вважаю, сьогоднішня перемога заслужена. Я чудово знаю Юрія Вернидуба, знаю у який футбол грають команди, які він очолює, наскільки агресивно та злагоджено атакують. Вони перебували на першому місці й, думаю, і надалі показуватимуть потужну гру. Ми розуміли, що не мали права сьогодні навіть подумки допустити можливість програти їм у бажанні, мотивації, самовіддачі – компонентах, які у сучасному футболі вирівнюють силу команд. А далі вже свою роль зіграли наші тактичні напрацювання.

- Як можете оцінити вилучення Бескоровайного на початку поєдинку? Чи не було достатньо жовтої картки?

- У нас є органи, які відповідають за це. Епізод, безумовно, цікавий з точки зору трактування. На нашу думку, - це, безумовно, червона картка, на думку команди «Кривбас» - можливо, було достатньо і жовтої. Наприклад, я вважав, що жовтої картки Ванату не мало бути, бо він послизнувся, але він її отримав, а в ідентичному епізоді на правому фланзі, коли Тимчик вже був попереду захисника, той зіграв у підкаті й попередження не дали. Моменти трактують судді, але те, що Ванат був попереду, мав перевагу, це факт. Крім того, у нас є система VAR, яка може підказати арбітру, чи достатньо там жовтої картки.

- У першому таймі ваша команда грала ніжно. У футболістів була настанова діяти занадто обережно, чи причина у якості поля?

- Ви побачили, що ми грали ніжно, а я – що ми діяли агресивно, більше вперед. Краєвид з вікна однаковий для всіх, але кожен бачить своє.

- Чи справедливо, на вашу думку, вбивати інтригу на самому початку поєдинку центрального туру між лідерами Прем’єр-ліги?

- Вважаю, суддям потрібно думати не про інтригу, а про порушення правил. Якщо є фол – показувати картку, якщо немає – не показувати. Все просто.

- Ви прийняли команду у дуже непростий час. Що змінилося всередині колективу з вашим приходом, як вас прийняли гравці, та яка мета у вас, як у головного тренера?

- Думаю, питання, як сприймає команда, не до мене, а до хлопців. Так, ситуація непроста, але завдання, які стоять перед клубом, незмінні – чемпіонство.

- Що з Миколою Шапаренком?

- На жаль, він в матчі з «Колосом» отримав ушкодження і зараз відновлюється. Сподіваюся, що найближчим часом він розпочне індивідуальні тренування.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер