Вихованці ДЮФШ «Динамо» провели перші товариські поєдинки у Німеччині

Вихованці ДЮФШ «Динамо» провели перші товариські поєдинки у Німеччині

Три групи динамівської академії вікових категорій U14, U15 та U16 (футболісти 2007, 2008 та 2009 років народження), які протягом двох останніх тижнів проводять підготовку у Німеччині, зіграли перші товариські матчі. Нагадаємо, хлопці приїхали на запрошення ФК «Кельн», який надав динамівцям можливість повноцінно тренуватись та проводити товариські матчі з провідними німецькими академіями. У Німеччині хлопці працюють під керівництвом тренерів Юрія Ястребінського, Юрія Дмитруліна, Євгена Лозинського, Миколи Іщенка, Максима Козлюка, Володимира Іконнікова та Олександра Гончарова.

У середу, на День Незалежності України кияни провели перші товариські зустрічі, їхнім суперником став ФК «Зіген» з однойменного міста неподалік від Кельна. Хоча у Німеччині перебувають команди трьох вікових категорій, поки що вони працюють не у повному складі, тож було вирішено зіграти два матча змішаними командами. Одна – футболісти 2009 та 2008 років народження, а інша – 2008 та 2007 р.н. Перша зустріч тривала два тайми по 30 хвилин, а друга – два тайми по 40 хвилин.

Організатори поєдинку на чолі із співвласником столичної мережі автозаправних станцій KLO В’ячеславом Стешенком та головою фан-клубу київського «Динамо» і благодійної організації Ukrainehilfe Salchendorf Юрієм Дуленчуком доклали максимальних зусиль, аби влаштувати справжнє футбольне свято, а також зробити перебування киян корисним: вхід на стадіон та частування були безкоштовними, але кожен бажаючий міг залишити пожертву у вигляді грошових внесків, які будуть спрямовані на підтримку українців.

Обидві гри вийшли цікавими, видовищними та корисними. Перед першою з них на стадіоні Leimbachstadion прозвучав гімн України, який виконала а капела дівчина з України. Наші хлопці, які не проводили офіційних матчів вже півроку, поки триває війна в Україні, були щасливі вийти на поле, відчути ігровий ритм, запал та смак боротьби. Також зазначимо, що у складі «Динамо» на перші хвилини поєдинку на поле вийшли три німецьки хлопчики, які у дружній зустрічі хотіли підтримати своїх українських колег.

Поєдинок молодших динамівців розпочався з атак господарів, які були майже на рік старшими. Але кияни змогли впоратися зі стартовим натиском німців, у чому допомогли захисники та воротар Пожар, який кілька разів рятував свою команду. Дуже скоро динамівці відчули свою гру та завершили чудово розіграну комбінацію влучним ударом Гуріна з лівого краю штрафного майданчика.

Втім, засмучувалися господарі недовго, і вже через дві хвилини змогли відновити перевагу ударом з середньої дистанції. Після цього наш воротар ще ліквідував вихід один на один та впорався із небезпечним ударом суперника у площину воріт.

Через спеку арбітр у кожному з таймів робив перерву, щоб гравці обох команд могли попити води та освіжитися. Незадовго до цієї перерви футболісти «Зігена» забили ще раз, влучивши у дальній кут, а другій половині тайму суперник зміг довести до завершення ще одну зі своїх атак. Після цього гра перемістилася на половину поля німців, і незадовго до свистка на перерву Рибаку вдалося забити м’яч «у роздягальню» ударом зліва у дальній кут воріт та скоротити відставання у рахунку.

Другий тайм розпочався із тиску динамівців на ворота господарів, який приніс свої плоди: після навісу з флангу зрівняти рахунок вдалося Богомолову. Надалі наші хлопці вже не випускали ініціативу зі своїх рук та перевели гру на чужу половину поля. У кількох епізодах їм не вистачило буквально кількох сантиметрів, щоб м’яч опинився у сітці або ж надійно діяв воротар. А наприкінці поєдинку вже німцям вдалося забити «у роздягальню» м’яч, який дозволив їм здобути перемогу – 4:3. Одразу після цього пролунав фінальний свисток.

Товариський матч

«Зіген» U15 - «Динамо» U14-U15 – 4:3 (3:2)

«Динамо»: 1. Пожар, 21. Кривулін, 5. Соломченко, 9. Тітенко, 20. Пушкар, 2. Кушенко, 17. Рибак, 10. Дячок, 32. Гурін, 13. Федоренко, 8. Лавринець-Чиргадзе.

У другому таймі на заміну виходили: 12. Володько, 27. Харкевич, 6. Висоцький, 14. Марченко, 4. Богомолов.

Голи:  (8), (14), (23) (60) – Гурін (6), Рибак (30), Богомолов (31)

Що стосується другого поєдинку, динамівці також змагалися із суперником на рік старшим. Тут ініціативу з перших хвилин захопили динамівці та притиснули суперника до його воріт. Але до певного часу до забитих м’ячів справа не доходила, з дальніми ударами киян справлявся воротар, або ж м’яч пролітав трохи вище воріт. Одного разу хороший навіс зліва перехопив суперник, не досягали цілі і удари після стандартних положень. На полі було багато боротьби, ніхто не хотів поступатися. Найцікавіше команди відклали на другий тайм.

Після перерви кияни ще додали обертів, у підсумку м’яч викотили Кирилу Рибаку, який взяв участь в обох поєдинках, той вийшов один на один з воротарем, добре зорієнтувався та пробив точно у кут воріт. Надалі наша команда теж продовжувала володіти ініціативою та створила більше небезпечних моментів. Але незадовго до фінального свистка супернику таки вдалося відзначитися та зрівняти рахунок, і до завершення матчу рахунок більше не змінювався.

Обидві гри пройшли у дружній, теплій атмосфері, підтримати юних динамівців прийшло багато українців, які проживають у Німеччині, зокрема, у Зігені та населених пунктах, що розташовані неподалік. Усім зрозуміло, що результат у таких поєдинках має другорядне значення. Найважливіше, що вихованці динамівської академії отримали таку довгоочікувану ігрову практику, а тренери – інформацію щодо стану хлопців, їхнього рівня підготовки, фізичних кондицій та побачили, над чим потрібно працювати, яким компонентам приділити особливу увагу на тренуваннях. Динамівці на знак вдячності організаторам подарували їм клубну футболку із підписами усіх гравців.

Нагадаємо, що перебування трьох динамівських команд у Німеччині та проведення товариських поєдинків стало можливим, завдяки ФК «Кельн», який запросив їх до Німеччини, менеджеру Ся Сьо, який допомагає з організацією усього процесу та вирішенням усіх побутових питань, які виникають у перші тижні проживання у Кельні, а також міській владі, яка займається реєстрацією динамівців, щоб у майбутньому вони мали доступ до медичної системи, освіти та інших соціальних послуг. Гравці та тренери відчувають увагу, турботу, щирі серця та чудове і привітне ставлення усіх людей, з якими доводиться зустрічатися у Німеччині. Вони дуже цінують бажання допомогти та зробити перебування далеко від дому якомога приємнішим та комфортнішим тих, хто вже встиг стати для них друзями у новій країні.

Товариський матч

«Зіген» U17 - «Динамо» U15-U16 – 1:1 (0:0)

«Динамо»: 1. Сьомка, 2. Рибак, 21. Коновалов, 4. Білий, 9. Дехтяр, 18. Озимай, 11. Люсін, 15. Черчукан, 6. Губенко, 16. Андрейко, 21. Звягінцев.

У другому таймі на заміну виходили: Роєнко, Перкотюк, Малюта, Букатий, Бурлаков, Калінкін, Рибак.

Голи: (68) - Рибак (59).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер