Анатолій Колоша: «Газон стадіону «Динамо» впорається з навантаженнями після зими»

Анатолій Колоша: «Газон стадіону «Динамо» впорається з навантаженнями після зими»

Уже найближчої суботи, 26 лютого, київське «Динамо» зіграє перший офіційний матч у новому році. Суперником підопічних Мірчі Луческу стане «Інгулець» із Петрового, який бореться за виживання, і який докладе максимум зусиль, аби відібрати очки у «біло-синіх».

Про те, в якому стані виходить із «зимової сплячки» газон стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського, ми поговорили із заступником директора арени та головним агрономом Анатолієм Колошою.

- Поле перебуває в нормальному стані, воно цілком придатне до гри у футбол. Звичайно, є певні проблеми після паузи, але вони несуттєві.

Загалом, зима була погана для футбольного поля, оскільки були часті відлиги. Вода замерзала, і на газоні утворилася льодова кірка, яку довелося розбивати. Але нічого, впоралися.

Протягом зими газон ми не вкривали захисною плівкою, а електропідігрів увімкнули минулого вівторка. Оскільки поле перебуває в ямі, не як НСК «Олімпійський» чи наша тренувальна база у Віті-Литовській, то довелося його розігрівати. Також у зимовий період були проведені звичні агротехнічні роботи – прочесали газон граблями, зробили дренування, внесли мінеральні добрива, обробили фунгіцидом, планово підстригли. А ще увімкнули систему зрошення, оскільки перед грою, можливо, ще доведеться поливати поле.

Але, незважаючи на всі обставини, я не сумніваюся, що газон впорається із навантаженням, яке на нього випаде найближчим часом – це і матчі чемпіонату України, так і поєдинки Юнацької Ліги УЄФА.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер