Артем БЄСЄДІН: просування вперед величезними кроками

Артем БЄСЄДІН: просування вперед величезними кроками

Команда сподівається досягти максимального результату, а допомогти їй зробити це, безумовно, спроможний талановитий форвард київського «Динамо» Артем Бєсєдін, про якого й піде зараз мова.

Потрапив у футбол завдяки... Шевченку

Народився майбутній форвард «біло-синіх» у Харкові. Сім'ю Артема навряд чи можна назвати футбольною, адже, за словами самого Бєсєдіна, спорт мільйонів у його батьків та старшого брата стояв далеко не на першому місці. Проте, в тих рідкісних випадках, коли близькі все ж дивилися футбольні трансляції, перевага всієї родини віддавалася лише одному клубу – київському «Динамо».

Загальна ж епідемія футболу серед родичів Артема почалася в день, коли йому виповнилося шість років. Тоді хлопчику подарували футболку «Мілана» з прізвищем майбутнього володаря «Золотого м'яча» – Андрія Шевченка. Саме тоді маленький Бєсєдін, який і так ніколи не відпускав м'яча, загорівся бажанням грати у футбол. Згодом батько відвів дитину до дитячої футбольної школи, віддавши того до рук його першого тренера – Придибайла Юрія Анатолійовича.

Не секрет, що в юному віці позиція на полі – річ умовна. Сьогодні ти в атаці, а завтра вже можеш опинитися у воротах. Артем же, зігравши на позиції форварда, раз і назавжди зрозумів для себе, що саме тут він почувається, немов риба у воді. З цим були згодні й тренери, під керівництвом яких він виступав.

За свій період кар'єри в рідному Харкові Бєсєдін встигнув пограти за «ДЮСШ 13», «Арсенал» (Харків), ХДВУФК №1 та «Металіст», поки в червні 2012 року не опинився в «Динамо» (Київ). Варто відзначити, що у складі «біло-синіх», як і в своїх попередніх клубах, Артем завжди був і залишається на ключових ролях.

До слова, є в послужному списку Бєсєдіна й один цікавий трофей – приз найкращого гравця турніру з міні-футболу, який він виграв, виступаючи ще за ХДВУФК №1. До слова, це був перший по-справжньому футбольний приз у кар'єрі Артема, яким він пишається досі.

Уперед без зупинки!


Отже, потрапивши до «Динамо» завдяки старанням свого агента 1 червня 2012 року, Бєсєдін опинився у випускній групі Академії (1996 р.н.), тренером якої були Олексій Дроценко та Юрій Дмитрулін. Талант Артема був помітний практично з першого погляду, а у фінальній частині ДЮФЛУ (U-17) форвард був одним із лідерів команди, вигравши зі своїми партнерами бронзові нагороди.

Незабаром на турнірі «Кубок Спартака» в Москві, що проходив у квітні 2013 року, йому та його партнерам вдалося помірятися силами з однолітками з найкращих футбольних академій Європи – «Барселони», «Тоттенхема», «Бенфіки», «Селтика» та «Спартака».

Наступний крок Бєсєдіна – команда «Динамо» U-19 під керівництвом відомого нападника «біло-синіх» Олексія Герасименка. Спочатку Артем звикав до нового рівня змагання, нових тренерів та партнерів, але з часом став беззаперечним гравцем основи та ключовим форвардом.

Успіхи нападника на юнацькому рівні не залишилися без уваги й тренерського штабу «дубля» під керівництвом Валентина Белькевича. Бєсєдін, якого почали залучати до поєдинків молодіжної команди, став не просто паличкою-стукалочкою для «біло-синіх», гармонійно й безболісно адаптувавшись до тактичних побудов, а й уже в своєму дебютному сезоні в чемпіонаті U-21 вирушив на зимову перерву в якості найкращого бомбардира «дубля» із сімома голами в активі.

Будучи, без сумніву, одним із найбільш перспективних футболістів у структурі клубу, Артем залишається доволі скромним та товариським хлопцем. Про свої життєві цілі говорить просто, але з родзинкою – не лише стати гравцем основи «біло-синіх», а й бути найкращим серед усіх, тим самим здобуваючи перемоги для улюбленої команди.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер