Благодійний матч. «Базель» - «Динамо» - 2:3. Ще одна перемога киян

Благодійний матч. «Базель» - «Динамо» - 2:3. Ще одна перемога киян

У шостому матчі в рамках благодійної серії київське «Динамо» зустрілося у Швейцарії з «Базелем».

Товариська зустріч пройшла у рамках благодійного турне «Матч за Мир! Зупинимо війну!» (Match for Peace! Stop the War!), метою якого є інформування міжнародної спільноти про жахливу війну в Україні, збір коштів для підтримки українців, які постраждали від війни з російським агресором та вирішення найбільших гуманітарних проблем, спричинених повномасштабним військовим вторгненням російської федерації на територію України.

Квитки на стадіон «Санкт-Якоб» можна було отримати безкоштовно, при цьому кожен відвідувач сам вирішував, яку суму він готовий пожертвувати у якості благочинного внеску на користь України. Усі кошти, отримані в якості пожертвувань та донати до й під час матчу «Базель» – «Динамо», будуть направлені до благодійного фонду Swiss Solidarity.

Цього разу матч був присвячений місту-герою Херсону, який нині є окупованим російськими загарбниками.

Перед початком зустрічі на середину поля вийшла відома українська співачка Тіна Кароль, яка виконала пісню «Вільна», а потім, коли на полі з’явились гравці обох команд, гімн України.

Команди активно розпочали зустріч. Вже на 4-й хвилині небезпечно було біля воріт господарів поля, коли Ванат замикав головою навіс від Буяльського, проте трохи не влучив у площину.

«Базель» міг відкривати рахунок на 14-й хвилині, коли Малес після пасу з глибини втік на побачення з Бущаном від центральної лінії, однак переможцем цієї міні-дуелі виявився голкіпер «Динамо».

Перший гол у грі забили «біло-сині». Після передачі Буяльського Ванат увірвався до штрафного майданчика «Базеля» та пробив по воротах. М’яч після сейву голкіпера влучив у стійку та відскочив до уродженця Херсона Олександра Караваєва, який вколотив його у ворота.

За кілька хвилин Караваєв бив з тієї ж позиції, проте цього разу воротар «Базеля» Гебхардт дістав до м’яча, після чого він зрикошетив у поперечину воріт.

Наприкінці тайму Бущану теж довелося рятувати ворота своєї команди, проте на 43-й хвилині він був безсилий коли після прострілу з лівого флангу досвідчений форвард «Базеля» Адам Салаї проштовхнув м’яч у ворота. На цьому швейцарці не зупинилися, ледь не забивши другий м’яч ще до перерви, проте Бущан двічі врятував ворота впродовж одної атаки «Базеля».

Другий тайм динамівці розпочали не надто впевнено. Господарі поля заволоділи ініціативою та невдовзі вийшли вперед. Ваутер Бюргер наважився на дальній удар, рикошет від Еспозіто дезорієнтував Бущана, і м’яч попрямував у кут воріт.

У складі «Динамо» вже майже повністю змінився склад коли кияни зрівняли рахунок. На 78-й хвилині після передачі Антюха з правого флангу Андрієвський прийняв м’яч у штрафному майданчику та лівою ногою з кута воротарського майданчика відправив у дальній нижній кут. 

За кілька хвилин Нещерет врятував ворота «Динамо» після удару Тавареша з ближньої відстані. А за хвилину «Динамо» забило третій гол: після розіграшу кутового на правому фланзі Шепелєв прострілив до на лінію воротарського, звідки Попов корпусом переправив м’яч до сітки!

«Динамо» вириває вольову перемогу в матчі на «Санкт Якоб Парку» та вже без збірників готуватиметься до наступного благодійного матчу – з естонською «Флорою».

Благодійний матч

«Базель» - «Динамо» - 2:3

04.05.2022. Базель. «Санкт Якоб Парк»

«Базель» (стартовий склад): 46. Гебхардт - 6. Джига, 7. Касамі, 11. Салаї, 19. Малес, 22. Лопез, 27. Ндойє, 28. Петретта, 35. Паласіос, 40. Чіпперфілд, 76. Хайдарі.

«Динамо»: 1. Бущан (35. Нещерет, 67) - 28. Кравченко (99. Антюх, 46), 25. Забарний (6. Бурда, 77), 34. Сирота (4. Попов, 46), 44. Дубінчак (14. Вівчаренко, 46) - 5. Сидорчук (К) (8. Шепелєв, 67), 10. Шапаренко (18. Андрієвський, 67), 29. Буяльський (89. Бражко, 82), 20. Караваєв (73. Боль, 77), 17. Ванат (22. В.Волошин, 82) - 41. Бєсєдін (19. Гармаш, 67).

Голи: Салаї (43), Бюргер (61) - Караваєв (23), Андрієвський (78), Попов (81)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер