Чемпіонат U19. «Маріуполь» - «Динамо» - 1:0. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Маріуполь» - «Динамо» - 1:0. Звіт про матч

Юнацька команда київського «Динамо» провела матч 13-го туру чемпіонату U19 в Маріуполі. Пропустивши швидкий м’яч, динамівці володіли абсолютною ігровою перевагою протягом поєдинку та створили безліч гольових шансів, однак так і не змогли змінити рахунок.

У сьогоднішній грі «біло-синім» не міг допомогти Назар Волошин, який відбував дискваліфікацію за перебір жовтих карток, не потрапили до заявки також воротар Руслан Нещерет і вінгер Самба Діалло.

Уже в дебюті поєдинку Антон Царенко опинився на ударній позиції в штрафному «Маріуполя», однак не зміг переграти голкіпера господарів Максима Жука. А ось в атаці у відповідь, яку приазовці провели на 3-й хвилині, Родіону Плаксі вдалося вразити ворота Валентина Моргуна дальнім пострілом із-за меж штрафного майданчика.

Після «холодного душу» на перших хвилинах гри у динамівців вийшло зібратися, наша команда контролювала м’яч і протягом першого тайму створила цілий ряд моментів для взяття воріт суперників. Проте розпечатати ворота «Маріуполя» киянам не вдалося.

Так, Жук неодноразово рятував свої володіння після ударів динамівців. У першій частині тайму воротар приазовців парирував небезпечний дальній удар Блізніченка, постріл від Бражка з напівкола штрафного після розіграшу стандарту, а також потужний удар Яцика з меж карного майданчика. А ближче до перерви Жук став на заваді спробам Царенка, який пробивав з гострого кута, та гарматного пострілу від Попова.

«Маріуполь» відповів двома ударами по воротах Моргуна – обидві спроби у виконанні Савіна та Кошкоша були неточними.

Обстріл воріт господарів продовжився і після перерви – Максим Жук знову був на висоті, зреагувавши на небезпечний удар Дячука після подачі кутового. На початку другого тайму динамівці виконали цілу серію корнерів, найкращий шанс використати які мав Антон Царенко, але хавбек метрів із 13-ти завдав неточного удару в дотик.

За десять хвилин до кінця основного часу Ігор Костюк, який повернувся сьогодні на тренерський місток після дискваліфікації в попередньому турі, кинув у бій другого форварда – в пару до Кирила Попова вийшов Ігор Горбач. Кияни міцно облаштувалися на підступах до штрафного «Маріуполя» та знову виконали кілька кутових поспіль – повітря виграв Дячук, із ударом головою від якого впорався Жук. Усього «Динамо» подало 15 корнерів протягом поєдинку, але жоден із них не приніс бажаного результату.

Враховуючи, що матч у Маріуполі був першим у ігровій програмі туру, «Динамо» зберігає за собою другу сходинку в турнірній таблиці юнацької першості, відстаючи на два очки від «Шахтаря» та випереджаючи «Металіст 1925» та «Ворсклу» на один і три пункти відповідно. При цьому всі суперники ще належить провести свої зустрічі.

Чемпіонат U19. 13-й тур

«Маріуполь» - «Динамо» - 1:0 (1:0)

28.10.2021. Маріуполь, НТБ «Маріуполь»

«Маріуполь»: Жук – Поталов, Босанчич (Хімічев, 46), Саєнко, Недес (к), Кошкош, Плакса, Хромей, Філонов (Козицький, 46; Фурсенко, 89), Махиня, Савін (Радченко, 75).

«Динамо»: Моргун – Бенедюк, Боль, Дячук, Вівчаренко – Бражко (Горбач, 79), Яцик (к), Царенко, Малиш (Скрипник, 71), Блізніченко (Шулянський, 67) – Попов.

Гол: Плакса (3).

Попереджені: Поталов (28), Недес (90+3) – Яцик (75), Скрипник (81).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер