«Динамо» - «Ренн»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

«Динамо» - «Ренн»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу провів пресконференцію на стадіоні "Краковія" напередодні поєдинку 4-го туру групового етапу Ліги Європи УЄФА з французьким "Ренном".

- Містере, яка ситуація з травмою Бойка та наскільки Нещерет готовий до матчу з "Ренном"?

- У нас лишився тільки один здоровий воротар - Нещерет. І він, звичайно, гратиме з "Ренном". Руслан тренується з нами не так давно, пройшло лише 10 днів після того, як він відновився після своєї травми. Однак ми йому довіряємо та віримо в його найкращі якості.

У Бойка травма практично така сама, як у Шапаренка - хрестоподібна зв'язка. Денис залишиться поза футболом на шість місяців. На консультації в Барселоні йому сказали, що необхідна операція.

У зв'язку з кадровими проблемами на воротарській позиції зараз до нашої команди приєднався ще один голкіпер - 17-річний Авраменко.

- Як ви почуваєтеся в Кракові, де "Динамо" проводить домашні матчі?

- Так, ми проводимо тут номінально домашні матчі, але скоріше граємо на нейтральному полі. Хоча це не така велика проблема, більше складнощів завдають постійні переїзди. Дорога зі Львова до Кракова займає не менше 7-ми годин, тож відновлення гравців після матчів є основною проблемою. Можливо, через це останній поєдинок був програний на останній хвилині, нам не вистачило функціональної готовності. Однак потрібно грати з холодною головою, чекати на свій шанс і через футбол показати підтримку України.

- Де команду застали нещодавні масовані ракетні удари по всій території України?

- Ми якраз були в дорозі, переїжджали зі Львова до Кракова. Прибули до Польщі достатньо пізно, але все одно ввечері провели тренування на полі біля готелю, де не було гарного освітлення. Так само провели там тренування і вчора, але я вважаю, що це навіть на краще. Це тренує у гравців упевненість, концентрацію та відчуття партнера.

- Після трьох турів у Лізі Європи "Динамо" перебуває на четвертій позиції у своїй групі. Як ви можете оцінити першу половину групового етапу?

- На жаль, результат невтішний. Це сталося через те, що у нас багато травмованих гравців, до того ж не вдалося провести трансфери, які ми хотіли зробити. Що стосується гри, то, на мою думку, хлопці стараються та викладаються на максимум. Ми не заслуговували програти всі ці три матчі. Продовжуємо працювати та намагатимемося продемонструвати свою найкращу гру.

- Як ви вважаєте, чи потрібно грати з "Шахтарем" у Львові цього вікенду?

- Спочатку планувалося, що матч пройде у Лондоні, все було розплановано. Однак під час останніх російських атак ми перебували у Львові, гравці все чули та відчували. Вони турбуються та переживають за свої родини. Мені здається, що повертатися до Львова зараз, можливо, не найкраща ідея.

Ми запропонували кілька варіантів: зіграти у Варшаві, у Кракові, або ж у Львові, але трохи згодом – у понеділок чи вівторок, оскільки "Шахтар" грав учора, а ми граємо завтра. У нас буде дуже мало часу на відновлення та переїзд, ми зможемо провести максимум одне тренування. Тож чекаємо на відповідь від "Шахтаря", УАФ та УПЛ.

Саме в той час, коли відбувалися ці ракетні атаки, у нас було заплановане тренування. Але нам дозволили виїхати за кордон, тож плани змінилися.

Це не наше рішення, потрібно знайти спільне рішення у цій ситуації. Ми пропонуємо альтернативні варіанти та чекаємо відповіді.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер