«Динамо» U10 – переможець турніру пам’яті тренерів Академії «Динамо Київ»

«Динамо» U10 – переможець турніру пам’яті тренерів Академії «Динамо Київ»

Протягом трьох днів, 19-21 грудня, у манежі заміської клубної бази «Динамо» у Віті-Литовській відбувся традиційний зимовий турнір пам’яті тренерів Академії «Динамо Київ» серед команд вікової категорії U10 (футболісти 2013 року народження).

У змаганнях взяли участь 28 команд, які були розбиті на сім груп. Динамівці (тренери – Сергій Процюк та Денис Голоколосов) потрапили до квартету А, де послідовно розгромили своїх суперників – черкаську «Чайку» (9:0), столичний «Поділ» (7:0) та ДЮЮСФШ «Ніжин» (9:1). У чвертьфіналі «біло-сині» не залишили шансів другій команді «Атлета» (7:0), а у півфіналі не помітили опору черкаського «Дніпра-80» (8:2).

У вирішальному поєдинку наша команда зійшлася із «Сантосом». Основний час завершився результативною нічиєю – 2:2, а в серії пенальті динамівці виявилися сильнішими (3:2).

Олександр Іщенко, директор Академії ФК «Динамо» (Київ):

- Хлопці переживають великий спектр емоцій. Багато батьків підходять та дякують керівництву нашого клубу за те, що дали можливість дітям побувати у казці. Це дійсно казка, бо тут і емоції, і радість, а за порогом відразу зіштовхуєшся із сьогоднішніми реаліями.

Ми бачили, з якою віддачею грають усі команди. А які емоції вирували у фіналі. Ми сиділи і порівнювали його за накалом із вирішальним матчем чемпіонату світу між Аргентиною та Францією. Коли онук Юрія Вернидуба забив гол, Юрій Миколайович підійшов до мене та каже: «Таке враження, що ми забили вирішальний м’яч та виграли чемпіонат». Що ж, залишилося всього нічого – виграти всі матчі у другому колі.

Я впевнений, що діти дійсно відчули ту радість життя і трохи повернулися до тих часів, коли все було нормально та спокійно. Сподіваюся, що в нас усе буде добре й Україна відродиться. Недарма я сказав їм, що Україна незламна, і наші юні футболісти також незламні.

- Чи ставляться конкретні завдання перед тренерами на таких турнірах?

- Ви знаєте, у нас завжди одне завдання – вигравати турніри, в яких беремо участь. Усе ж, ту радість перемоги ні з чим не порівняти. Ми програли серію пенальті в турнірі серед футболістів 2012 року народження, і ви могли бачити розпач дітей, які ще півтори години не йшли з манежу. І зовсім інші позитивні емоції сьогодні. Потрібно прагнути до них і виховувати дух переможців змалечку.

- Багато дітей виїхали з батьками за кордон. Чи є проблема комплектування?

- Працюємо над цим. На подібних турнірах маємо свої цілі та задачі, селекція дивиться на потенційних кандидатів. Зробили уже багато придбань, але розуміємо, що така можливість буде нечасто, тому дуже плідно працюємо над тим, щоб знаходити гідну заміну тим гравцям, які виїхали за кордон.

- Наскільки клубу складно організовувати подібні турніри, враховуючи постійні відключення електроенергії, повітряні тривоги тощо?

- Велика подяка президенту клубу Ігорю Суркісу та першому віцепрезиденту Віталію Сівкову, які розуміють, що зараз остання можливість перед Новим роком зробити святковий настрій дітям, щоб вони відчули свята Святого Миколая та Різдво.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер