«Динамо» U16 впевнено перемогло Ford Niehl U17 у товариському поєдинку

«Динамо» U16 впевнено перемогло Ford Niehl U17 у товариському поєдинку

Три групи динамівської академії вікових категорій U14, U15 та U16 (футболісти 2007, 2008 та 2009 років народження) продовжують проводити підготовку у Німеччині, куди їх запросив ФК «Кельн», надавши динамівцям можливість повноцінно тренуватись та проводити товариські матчі з провідними німецькими академіями.

Слідом за молодшими динамівцями у понеділок, 5-го вересня, команда вікової категорії U16 під керівництвом тренера Юрія Дмитруліна теж провела товариську зустріч із аматорським клубом Ford Niehl, головна команда якого виступає у сьомому дивізіоні чемпіонату Німеччини. Через те, що наші команди поки що працюють не у повному складі, до участі у грі були також залучені і кілька футболістів вікової категорії U15 (тренер Євген Лозинський). Цього разу суперник теж був представлений колективом на рік старшим. Поєдинок тривав два тайми по 40 хвилин, вийшов цікавим та напруженим.

На початку зустрічі динамівці загрожували воротам суперника після стандартних положень. Спочатку Андрейко пристрілявся, виконавши штрафний удар метрів з 20-ти лівіше від центру – м’яч пролетів вище. Потім німці вибили сферу на кутовий після ще однієї спроби киян, а після подачі від кутової позначки близьким до того, аби забити був Озимай, але його удар головою вийшов несильним.

Те, що не вдалося партнерам, зміг зробити Букатий, який отримав м’яч у штрафному майданчику та майстерно пробив повз воротаря – 1:0 вже на 7-й хвилині поєдинку. Незабаром хорошу нагоду відзначитися мав Андрейко, але його удар заблокував захисник. Після ще однієї атаки з правого флангу чудового удару завдавав Перкатюк, але воротар зміг зреагувати, забравши м’яч. Згодом активний Андрейко влучив у сітку з зовнішнього боку після флангової атаки. Зі штрафного метрах в 25-ти від воріт неточно пробив Озимай.

Словом, перевага нашої команди була беззаперечною, загроза біля воріт суперника виникала регулярно, але у забиті м’ячі не втілювалася. Під час чергової атаки Андрейко зупинив м’яч біля лицьової лінії, прорвався до воріт, обігрався з Малютою, але для влучного завершального удару кут був занадто гострим. Реальна можливість збільшити перевагу у гостей була наприкінці першого тайму, коли наші хлопці виконали стандартне положення майже з лінії воротарського майданчика, але влучили у стінку. А завершився тайм ударом Коновалова після навісу від кутової позначки – воротар зреагував.

Після перерви кияни теж не відходили від воріт суперника, продовжуючи заробляти небезпечні стандартні положення. На один удар зі штрафного у виконанні Андрейка зреагував воротар, а після іншого м’яч пролетів трохи повз дальній кут воріт. Усі ж спроби гравців Ford Niehl підібратися до воріт киян зупинялися нашими захисниками, зокрема, Дехтярем, Перкотюком та Понімашем

Лише одного разу біля протилежних воріт суперники змогли завдати одразу двох небезпечних ударів по воротах Моїсеєва, і якщо в першому випадку м’яч пролетів повз стійку, то у другому нашому воротарю довелося рятувати свою команду, в ефектному стрибку вибиваючи м’яч з-під поперечини, чим викликав оплески від глядачів на трибунах.

У середині тайму добре пробивав Федоренко, і, коли уже всі бачили м’яч у воротах, ліквідувати загрозу зміг воротар, вибивши м’яч подалі. Перевага киян була повною та беззаперечною, наші хлопці створили безліч перспективних моментів біля чужих воріт, а забиті м’ячі відклали на останні хвилини. Незадовго до фінального свистка подвоїв перевагу своєї команди Федоренко: після чудової стрімкої атаки по воротах пробивав Черчукан – воротар зміг зреагувати, але на добиванні першим опинився Федоренко і переправив м’яч у ворота. А на останній хвилині суперники збили у власному штрафному майданчику Бурлакова – пенальті чітко реалізував сам постраждалий, спрямувавши м’яч у точно у кут воріт.

Тож у підсумку 3:0 – впевнена перемога «Динамо» U16.

Зазначимо, що на середу запланована ще одна гра з Ford Niehl. Свій матчі із цим суперником зіграє динамівська команда U15, а німці теж будуть представлені колективом на рік старшим.

Товариський матч

Ford Niehl U17 - «Динамо» U16 – 0:3 (0:1)

«Динамо»: Сьомка (Моїсеєв, 41), Перкотюк, Коновалов (Понімаш, 41), Галкін (Білий, 41), Дехтяр, Озимай (Романюк, 50), Люсін (Богомолов, 64), Малюта (Черчукан, 41), Букатий (Федоренко, 41), Андрейко (К. Рибак, 47), Звягінцев (Бурлаков, 41).

Голи: Букатий (7), Федоренко (77), Бурлаков (80, з пен.).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер