«Динамо» – «Нефтчі» (Баку, Азербайджан). Прев'ю

«Динамо» – «Нефтчі» (Баку, Азербайджан). Прев'ю

Клуб було засновано в 1937 році під назвою «Нафтовик». У 1968 році команда отримала своє нинішнє ім'я.

Найвищим досягненням за часів Радянського Союзу став для бакинців виграш третього призового місця в 1966 році.

Після розпаду СРСР «Нефтчі» вісім разів ставав чемпіоном та шість разів вигравав Кубок країни. У 2006 році команда з Баку стала володарем Кубка Співдружності.

«Нефтчі» є другою командою в історії азербайджанського футболу, якій вдавалося пробитися до другого відбіркового раунду Ліги чемпіонів, а також першим представником своєї країни в основній сітці Ліги Європи. В єврокубковому сезоні 2012/13 клуб дійшов до третього відбіркового раунду Ліги чемпіонів, де поступився «Хапоелю» з Кирьят-Шмони та перейшов до Ліги Європи. 30 серпня 2012 року «Нефтчі» здобув перемогу в Нікосії над клубом АПОЕЛ та вперше вийшов до групового етапу Ліги Європи.

У минулому сезоні «Нефтчі» повністю повторив результат київського «Динамо». Так само, як і «біло-сині», столичний гранд залишився без медалей, завершивши чемпіонат Азербайджану на 4-му місці, проте спромігся завоювати Кубок Азербайджану, перемігши у фіналі «Габалу», яку тренує колишній головний тренер динамівців Юрій Сьомін – 1:1 (по пенальті 3:2).

Провідними гравцями в нинішньому складі бакинців є сербський воротар Саша Стаменкович, парагвайський півзахисник Ерик Рамос, забивний бразилець Флавіо Валенсіо та камерунський форвард Ернест Нфор.

Найбільш авторитетним у команді є бразильський півзахисник Флавіньо, якого нещодавно було затверджено в ролі капітана команди. «У «Нефтчі» я проводжу вже п'ятий сезон. Досі в цьому клубі капітанами були азербайджанці. Тепер довірили цю пов'язку мені, першому іноземцю за останній час. Хоча я себе іноземцем не вважаю. Я громадянин Азербайджану. І капітанська пов'язка – честь, велика відповідальність для мене. Як капітан «Нефтчі», хочу вийти до групової стадії Ліги Європи та вписати зі своїми товаришами по команді наші імена до історії азербайджанського футболу».

Нагадаємо, що матч «Динамо» – «Нефтчі» розпочнеться 3 липня в Йєнбаху о 13.30 за київським часом.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер