U-19. «Біло-сині» фінішують у першій четвірці

U-19. «Біло-сині» фінішують у першій четвірці

Ігрові аспекти

Після втрати очок e матчі з «Ворсклою» динамівці потрапили в дещо делікатне становище в плані ситуації в турнірній таблиці. Справа в тому, що, незважаючи на третє місце після 13 матчів, гарантувати собі місце в «сильній» групі в наступній частині турніру могли лише «Чорноморець» та «Карпати». «Волинь» відставала від «Динамо» лише на один пункт, і в разі перемоги над киянами випереджала їх у турнірній таблиці. На п'яти всім наступав «Дніпро», який грав у гостях із «Говерлою» та впевнено переміг. До того ж у запасі дніпрян був поєдинок із «Арсеналом», який поки так і не відбувся, а остаточного рішення стосовно нього прийнято не було.

Сталося так, що до Луцька «Динамо» (U-19) вирушило без тренера. Справа в тому, що старший тренер нашої команди Олексій Герасименко, разом із помічником Олега Блохіна Сергієм Ребровим, поїхав до Швейцарії, де проходить навчання на ліцензію категорії PRO. У зв'язку з цим із командою 19-річних було делеговано Віталія Косовського, який прихопив із собою з «дубля» ще й групу хлопців, покликаних допомогти команді у грі з «Волинню». І якщо Кузик та Чумак час від часу грали в чемпіонаті U-19, то поява у старті Полегенька, Шевчука та Харатіна (на фото) обіцяла супернику неприємності.

Окрім того, напевно «біло-синім» було б приємно взяти реванш за відверто принизливу ​​поразку в рідних стінах із рахунком 2:5. Що ж стосується складу «Волині», то вдалося дізнатися, що деякі основні футболісти лучан щойно оговталися від хвороби, а основний кіпер «хрестоносців» отримав серйозну травму в останньому матчі й вилетів на тривалий термін.

Із перших хвилин зустрічі господарі взяли ініціативу до своїх рук та пішли в атаку, хоча й створити щось гостре біля воріт Солдатенка не спромоглися. Кияни ж, спокійно переживши стартову активність, перший же удар по воротах перетворили на забитий м'яч. Спрацювала, як і очікувалося, зв'язка Полегенько-Харатін. Перший подав зі штрафного з правого флангу, а другий, випередивши захисника, головою спокійно спрямував м'яча до сітки, відкривши рахунок уже на 15-й хвилині зустрічі.

«Волинь» відігралася доволі швидко, до чого призвели дві поспіль подачі з кутового. З першим навісом упорався Кузик, вибивши сферу головою, а вдруге успіх зрадив киянам. Подача на ближню стійку воріт «Динамо» призвела до штовханини. Здавалося, що першим на м'ячі буде Солдатенко, але того випередив Стрижеус, який у боротьбі з двома захисниками спромігся проштовхнути сферу повз воротаря.

Проявляв активність на правому фланзі «Волині» Максимук, раз по раз залишаючи позаду себе Норенкова й виходячи на дуель із голкіпером. Першу таку «битву» Солдатенко виграв, відбивши потужний удар по центру воріт, а в другому епізоді гравець господарів пробив вище й дуже неточно.

Уже в компенсований час першого тайму «Динамо» вдалася прекрасна контратака. Чумак із центру поля в дотик віддав правіше на Кузика. Орест низом спрямував до штрафного майданчика на Харатіна, який, прикривши м'яча корпусом, із розвороту пробив у лівий нижній кут від воротаря. Кіперу «Волині», витягнувшись, усе ж вдалося відбити цей удар, але тут як тут опинився правий захисник Шевчук, який потужним ударом спрямував сферу до сітки. Захисники та тренерський штаб лучан активно сигналізували положення поза грою, бурхливо висловлюючи своє невдоволення головному рефері, але, переглянувши цей момент на відеоповторі, ми переконалися, що рішення рефері було правильним.

Старт другого тайму знову залишився за «Волинню», яка атакувала все активніше. Тим не менш, агресія попереду ніяк не доходила до завершального удару. Кілька жовтих карток, які отримали гравці наприкінці першої 45-хвилинки, знайшли продовження й після перерви, коли по гірчичнику отримали ще двоє динамівців та один волинянин.

Незважаючи на те, що на «Волинь» тиснула перспектива не опинитися в першій четвірці команд та продовжити виступи в групі «2», куди потраплять колективи, що посіли у групах «А» та «Б» місця з п'ятого по восьме, серйозної переваги в атаці у «хрестоносців» не спостерігалося.

«Динамо» же грамотно оборонялося, не дозволяючи господарям завдавати вирішальних ударів, а також достатньо гостро діяли на контратаках та турбували голкіпера господарів дальніми пострілами. Зокрема, непоганий удар вийшов у Мироненка, але м'яч пролетів трохи вище за поперечину.

Судячи з усього, Віталій Косовський, у якого був своєрідний дебют в якості старшого тренера, був настільки впевнений у хлопцях, що до останньої десятихвилинки не робив замін. До речі, вони могли й не знадобитися, якби Бесєдін реалізував свій вихід віч-на-віч на 80-й хвилині. На жаль, після удару форварда «біло-синіх» сфера зрадницьки прокотилася зовсім поруч зі стійкою.

У заключні хвилини зустрічі на дві команди було чотири реальних моменти для взяття воріт (по два у «Динамо» та «Волині»), але форвардам бракувало точності, а воротарі демонстрували свою майстерність.

Компенсований час також голів не приніс, а це значить, що зі щитом, а також путівкою до групи «сильних», додому повернулися кияни. Підсумок поєдинку – 2:1 на користь «Динамо»!

Ключовий момент

На 88-й хвилині зустрічі за «Динамо» зіграла поперечина, врятувавши киян від автоголу та нервів у фіналі матчу. Після сильного прострілу Мельничука зліва сфера, вдарившись у когось із захисників «біло-синіх», влучила в поперечину та відскочила в поле.

Топ-персона

Напевно, правильним рішенням буде не виокремлювати когось одного, а назвати всю команду «Динамо» (U-19) найкращою в цьому надзвичайно важливому поєдинку, де фактично вирішувалася доля не лише першої, а й другої половини сезону.

Чемпіонат U-19. Група «А». 14-й тур

23.10.2013 р. м.Луцьк. Стадіон «Підшипник». 50 глядачів

«Волинь» – «Динамо» – 1:2 (1:2)

«Волинь»: 1.Ярмощук, 89.Булига, 91.Малик (к), 88.Воробей, 90.Мельничук, 80.Максимук (93.Куліна, 86), 96.Шаповал (87.Малецький, 68), 95. Стрижеус (86.Бабій, 46), 85.Коломієць, 94.Ловинюк (97.Дудик, 77), 82.Форсак.

«Динамо»: 1.Солдатенко, 18.Шевчук, 3.Лукьянчук, 15.М.Нестеренко, 14.Норенков, 8.Полегенько (к), 5.Харатін, 11.Чумак, 7.Мироненко (4.Любко, 90+1), 9.Кузик (13.Пограничний, 90+2), 6.Бесєдін (10.Тищенко, 85).

Голи: Стрижеус (21) – Харатін (15), Шевчук (45+1).

Попереджені: Стрижеус (14), Форсак (39), Булига (59), Мельничук (89) – Лук'янчук (43), Бесєдін (52), Харатін (56).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер