«Динамо» – «Зоря» – 1:0: післяматчева прес-конференція Віктора Скрипника

«Динамо» – «Зоря» – 1:0: післяматчева прес-конференція Віктора Скрипника

- По-перше, вітаю «Динамо» з перемогою. У Кубку з поля переможцем іде одна команда, і ми вітаємо динамівців із перемогою. Ми намагалися, щоб фінал був фіналом. Гра була тактично побудована правильно з нашого боку, але завжди вирішують нюанси, зокрема виконавська майстерність футболістів. Дійсно, з приходом нового тренера ті ж футболісти «Динамо» показали інше обличчя. Ми старалися як могли, у нас не було багато моментів, але водночас ми не давали великої свободи супернику.

- Як оціните сезон для «Зорі»?

- В принципі, сезон можна записати нам до активу. Почавши чемпіонат із двох поразок, ми закінчили його на третьому місці. Водночас не хочу сказати, що ми вичавили все з хлопців, але сміливо записуємо його до активу, навіть з урахуванням того, що були прикрі болючі поразки. Проте, ми знову треті, знову гратимемо в єврокубках, зробили маленький крок та вийшли до фіналу Кубка. Зроблю комплімент організаторам, цьому стадіону. Ми скучили за подібними святами футболу. Також хочу подякувати вболівальникам за підтримку. Але «Динамо» є «Динамо», і переможцем з поля мала піти одна команда.

- «Зоря», найімовірніше, не буде представлена ​​на Євро-2020. Вас, як тренера, влаштовує такий стан справ? Чи була у вас розмова з Андрієм Шевченком?

- Моїх гравців немає в заявці, тому розмови з тренером збірної у мене не було. Водночас ми маємо поважати рішення наставника національної команди. Ми не б'ємо себе в груди та не кричимо, що в нас найкращі гравці, але, як для нашого чемпіонату, у нас добротні футболісти. А викликати їх або не викликати - це не до мене питання.

- Ви сказали, що клуб робить усе, щоб зберегти кістяк. Але ціла група гравців неодноразово казала, що можуть залишити команду, плюс вас сватають до закордонного клубу...

- Хто каже - запитайте у них, звідки я знаю. Усе може бути, але у нас доволі солідний клуб, який хоче розвиватися й надалі.

- Які слова ви сказали хлопцям перед екстра-таймом? Склалося враження, що ваші підопічні хотіли виключно дотерпіти...

- Завжди легко казати по факту, після гри ми всі розумні. Я сказав, що ми граємо добре, не даємо шансів супернику, але це «Динамо». Кого не візьми, це топ-гравець для українського футболу. Ми не грали на нічию, шукали свої шанси, але кияни зараз - це не та команда, яка була минулого сезону. Їхня зіграність зіграла свою роль, що вони дотиснули нас у додатковий час. У нас була надія на стандартні положення, кілька разів удавалося вибігати... Не скажу, що ми грали феєрично, але якщо програли, десь щось не склалося.

- Третє місце - це ваш максимум у чемпіонаті України?

- У минулому сезоні третє місце ми завоювали в останньому турі, у боротьбі з «Десною» та «Динамо», у цьому ж воно далося нам легше плюс вийшли до фіналу Кубка України. Бажання хоч відбавляй, але треба дивитися в майбутнє. Хочеться, звичайно, щоб гра покращилася, а хлопці набралися досвіду.

- Чи є плани на міжсезоння?

- Ми збираємося 15 червня, на 25-е заплановано виліт на збір - і все закрутиться заново.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер