Дубль Царенка допоміг Україні U19 здобути перемогу над Кіпром

Дубль Царенка допоміг Україні U19 здобути перемогу над Кіпром

Юнацька збірна України U19 (футболісти не старші 2004 року народження) продовжила виступ у кваліфікації Євро-2023. У неділю, 20 листопада, підопічні Сергія Нагорняка провели другий матч у рамках кваліфікаційного раунду, що проходить у Швеції. Після перемоги над Косовим 1:0, наша команда зустрілася зі збірною Кіпру.

«Синьо-жовті» активно розпочали гру і повели у рахунку вже на 12-й хвилині. Каяфас сфолив у власному штрафному майдвнчику, і Варфоломєєв реалізував пенальті. Однак кіпріоти не знітилися й за вісім хвилин відновили рівновагу. Відзначився Савва – 1:1. 

У другому таймі справу вирішив джокер Сергія Нагорняка – динамівець Царенко, який вийшов на заміну на 58-й хвилині зустрічі. Наш півзахисник протягом двох хвилин оформив дубль, який і переломив хід зустрічі. Крапку ж на 79-й хвилині поставив Федор, встановивши остаточний рахунок – 4:1.

Окрім Антона Царенка, у матчі також взяв участь динамівський нападник Ігор Горбач, який з’явився на полі у стартовому складі та був замінений на 85-й хвилині поєдинку.

Дві перемоги дозволили українцям одноосібно очолити групу 3 та достроково вийти до еліт-раунду, адже нижче другого місця наша команда вже не опуститься. Свій наступний матч «синьо-жовті» проведуть у середу, 23-го листопада, проти господарів – збірної Швеції. У ньому вирішиться, з якого саме місця українці кваліфікуються до наступного етапу. Нагадаємо, що до еліт-раунду вже потрапила Португалія, а збірна Мальти здобула пряму перепустку до фінальної стадії на правах господаря турніру.

Євро-2023 (U19). Кваліфікаційний раунд. Група 3

Україна (U19) – Кіпр (U19) – 4:1

Україна (U19): Герета, Кітела, Удод, Слюбик, Булеза (к), Федор (Харабара, 85), Варфоломєєв, Ярмолюк (Семенець, 90+2), Лосенко (Царенко, 58), Горбач (Пастух, 85), Ющенко (Пушкарьов, 58).

Голи: Варфоломєєв (12, з пенальті), Царенко (67, 69), Федор (79) – Савва (20).

Попереджені: Удод (56), Харабара (89) – Савва (83), Вронтіс (89), Кіріакідіс (90+1), Спірідакіс (90+4).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер