Джастін Лонвейк: «Сподіваюся, скоро в Україні буде мир»

Джастін Лонвейк: «Сподіваюся, скоро в Україні буде мир»

Новачок киян Джастін Лонвейк в інтерв'ю клубному телебаченню розповів про свій дебют за «Динамо» та перші враження про Україну.

- Які емоції переживаєте у зв’язку із дебютом за «Динамо»?

- Я дуже щасливий, що зіграв свої перші хвилини у такому чудовому клубі. Радий, якщо хоч трохи допоміг нашій команді здобути цю перемогу. Ми зіграли «на нуль» та здобули три важливі очки.

- Як не побоялися їхати в Україну, враховуючи, що у нашій країні іде війна?

- Мені було, про що подумати перед цим переїздом. Я поспілкувався зі своїми близькими та впевнено прийняв рішення перейти до «Динамо». Я щиро сподіваюся, що війна в Україні скоро закінчиться, і ваш народ житиме у мирі.

- Чи знали у день матчу з «Минаєм», що дебютуєте саме у цьому поєдинку?

- Ні, вранці ми ще не знали настанови на матч та склад на гру. Звісно, я сподівався, що мені дадуть шанс вийти на поле, і я дуже щасливий, що це сталося у матчі з «Минаєм». Це чудові почуття дебютувати у такій класній команді.

- Матч з ужгородцями не був простим, як оціните гру та результат?

- Для мене це було знайомство з українським футболом. Ви бачили, що ми більшою мірою домінували, контролювали м’яч та створювали моменти. Могли забивати ще неодноразово, але головне – це перемога.

- У вас було кілька розмов із Мірчею Луческу, як вас прийняв головний тренер?

- Так, ми спілкувалися. Він сказав, що добре знає мої здібності, але мені потрібно трохи часу, щоб дізнатися більше про команду, адаптуватися, зрозуміти вимоги тренерського штабу та менталітет колективу. Думаю, я швидко впораюся із цим завданням, адже дуже зацікавлений у цьому.

- А як до вас поставився колектив, чи одразу вдалося налагодити контакт?

- Хлопці добре мене прийняли, і привітали після дебюту за «Динамо». У нас дуже дружній колектив. У тренувальному процесі партнери постійно мені підказують, щось перекладають чи пояснюють, якщо я чогось не зрозумів. Я дуже вдячний команді за це.

- Які ваші перші враження від України?

- Ми кілька днів перебували у Львові, але була дуже погана погода, і, на жаль, ми не мали часу, щоб більше дізнатися про це місто. Але я був у Києві, і мені він дуже сподобався. Це неймовірно красиве, душевне місто. Якщо чесно, не можу дочекатися, коли знову потраплю туди. Хочеться вийти з готелю і краще з ним познайомитися.

- Чи ви вже почали вчити українську мову?

- Так, почав вчити вашу мову ще в аеропорту, коли летів у розташування команди. Це дуже важка мова, тут інші літери, і я поки що не можу читати і нічого не розумію, коли щось чую. Але я дуже хочу це виправити і вивчити вашу мову.

- Що б ви хотіли сказати уболівальникам «Динамо»?

- Насамперед, хочу побажати миру усім українцям. А уболівальникам «Динамо» - подякувати за підтримку та теплий прийом. Разом перемагатимемо.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер