Favbet Ліга. «Динамо» – ФК «Львів» – 4:0. Звіт про матч (+огляд)

Favbet Ліга. «Динамо» – ФК «Львів» – 4:0. Звіт про матч (+огляд)

Посеред тижня «Динамо» провело виснажливий 120-хвилинний поєдинок проти «Шахтаря» в Кубку України, тому тренерський штаб вдався до певної ротації. Замість дискваліфікованого Шепелєва в центрі поля з перших хвилин вийшов Гармаш, на лівому фланзі де Пена замінив Вербича, а на вістрі атаки Бєсєдін поступився місцем Солю. А от вихід Шапаренка замість Кендзьори призвів до того, що Караваєв опустився на позицію правого захисника, а місце на фланзі півзахисту зайняв Циганков.

Львів’яни не можуть виграти в чемпіонаті вже впродовж семи матчів та опустилися на дно турнірної таблиці, тож керівництво наважилося на зміни на тренерському містку – замість Володимира Мазяра команду очолив Егіше Мелікян. Утім, у нового наставника було не так багато часу, щоб внести якісь зміни у гру «містян», і гості очікувано обрали захисну тактику на матч проти «Динамо».

Утім, уже на 10-й хвилині «біло-сині» відчутно полегшили собі завдання, забивши швидкий м’яч. Миколенко виконав класну передачу з лівого флангу, захисник «Львова» не дотягнувся до м’яча, який опустився на голову Шапаренку – Микола пробив у протихід воротарю та відкрив рахунок у зустрічі. Подвоїти перевагу господарям удалося на 30-й хвилині. І знову до гольової ситуації призвела подача з лівого флангу, причому знову від Миколенка, а Приймак штовхнув у спину Соля, що помітив арбітр та призначив пенальті. Голкіпер «Львова» Сарнавський хоч і має славу майстра з відбиття 11-метрових, але з Циганковим не впорався – Віктор розвів м’яча та воротаря по різних кутах.

Досягнувши переваги у два м’ячі, динамівцям можна було в подальшому грати у своє задоволення. Однак неприємностей своїм партнерам додав капітан Сидорчук, який до 35-ї хвилини отримав два попередження та залишив «біло-синіх» у меншості. До того ж на наступний тур у «Динамо» два дискваліфікованих опорних півзахисники – Шепелєв і тепер Сидорчук…

Кількісна перевага гостей жодним чином не позначилася на перебігу гри. Як і перед вилученням, динамівці продовжували тримати гостей на безпечній відстані від власних воріт, та й самі за нагоди бігли вперед. Після перерви хороші моменти були у де Пени та Шапаренка, але довести рахунок до розгромного вдалося Бєсєдіну. Причому зробив це Артем через хвилину після своєї появи на полі: Караваєв увірвався до штрафного майданчика з правого флангу, викотив м’яча під удар Циганкову, голкіпер зреагував на вистріл Віктора з кількох метрів, але першим на підбиранні опинився Артем і таки доправив кулю у ворота. А остаточну крапку поставив Попов – центральний захисник уже в компенсований час прийшов на подачу кутового і з кількох метрів ногою спрямував м’яча у ворота, забивши в другому матчі поспіль.

У підсумку перемога «Динамо» з розгромним рахунком, яка, без сумнівів, додасть «біло-синім» позитивних емоцій перед наступним тижнем, коли кияни проведуть два відповідальних виїзних поєдинки – у Лізі Європи проти «Копенгагена» та в чемпіонаті проти «Шахтаря».

Favbet Ліга. 13-й тур

«Динамо» – ФК «Львів» – 4:0

03.11.2019. м. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо»: 1. Бущан, 30. Шабанов, 4. Попов, 16. Миколенко, 19. Гармаш (18. Андрієвський, 83), 5. Сидорчук (к), 15. Циганков, 10. Шапаренко, 14. де Пена (41. Бєсєдін, 81), 20. Караваєв, 9. Соль (7. Вербич, 46).

ФК «Львів»: 23. Сарнавський, 7. Шина, 21. Гончар, 22. Братков (98. Педро, 46), 74. Мартан, 33. Борзенко (к), 9. Татарков, 96. Сабіно, 93. Богунов (18. Велвес, 71), 11. Пернамбуко, 5. Приймак.

Голи: Шапаренко (10, Циганков (30, пен.), Бєсєдін (82), Попов (90+1).

Попереджені: Сидорчук (16) – Приймак (29), Мартан (54), Гончар (84).

Вилучений: Сидорчук (35, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер