Ігор Костюк: «Однією ногою ми вже у плей-оф, тепер битимемося за перше місце у групі»

Ігор Костюк: «Однією ногою ми вже у плей-оф, тепер битимемося за перше місце у групі»

Старший тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував домашню перемогу над «Барселоною» (4:1) у матчі 4-го туру групового етапу Юнацької ліги УЄФА.

- Ігоре Володимировичу, вітаємо з фактичним виходом із групи! У цьому матчі команда зіграла в атаці сильніше, ніж у Барселоні?

- Так, ми проаналізували гру в Барселоні та чітко розуміли, як каталонці грають, за рахунок чого створювали моменти. Вони використовують одну схему, не змінюючи її. Трохи не розібралися при швидких переходах – як ви бачили, моменти виникали і біля наших воріт, але й ми створили достатню кількість гольових епізодів навіть у рівних складах.

Що стосується динаміки гри, то у нас було сьогодні більше моментів, ніж у суперників. Ми добре підготувалися, розібравши «Барселону». Хлопці молодці, дякую їм за те, що почули мої слова перед грою про мотивацію. У них має бути не лише зовнішня мотивація, а й внутрішня, яка сьогодні була помітна на полі, і це дало результат.

- Як і в перших двох турах ЮЛЧ, «Динамо» сьогодні допоміг швидкий гол. Це було однією з ключових подій на полі?

- Як і в матчі з «Бенфікою», ми наситили середину поля та швидко переходили з оборони в атаку. Враховуючи вологе поле, скористалися помилками суперника та швидко виходили в атаку, внаслідок чого забили швидкий м'яч.

- Перший пропущений м'яч у турнірі трохи вас засмутив?

- Так, складалося гарно – перемоги по 4:0. Але тим і прекрасний футбол, що до початку гри ніхто не розуміє, яким буде рахунок. Інтрига зберігається до фінального свистка. Виграє той, хто краще підготовлений, хто діє організованіше і кого супроводжує удача. У моменті з пропущеним м'ячем Бенедюк трохи помилився позиційно, але нічого страшного, він сьогодні провів дуже хороший матч на своїй позиції. При цьому не хочеться применшувати переваг суперників - у них дуже хороші фланги, про що ми попереджали. Але одного разу не встигли, не дограли.

– Сьогодні у Попова вийшло забити головою, випередивши захисника. Він все-таки почув ваші слова, як має діяти в гольових моментах?

- Колись же мав Попов забити свій гол! (посміхається) Кирило здійснив сьогодні дуже великий обсяг роботи, був корисний команді, добре чіплявся за м'ячі. Внаслідок цього йому вдалося забити гол та створити ще кілька моментів.

- На початку другого тайму, маючи чисельну перевагу та перевагу в рахунку, динамівці утримували м'яч і не йшли вперед, але наприкінці матчу побігли забивати більше. То вже були емоції?

- Я попросив хлопців, щоб вони організовано та акуратно грали ззаду, додали якості та не ризикували. Щоб у нас не було необґрунтованої втрати м'яча, як у першому таймі.

- Склалося враження, що основним завданням «Барселони» сьогодні було зламати когось із наших лідерів. Наскільки заважали провокації, симуляції та неспортивна боротьба на полі з боку суперників?

- У футболі будь-які засоби хороші. «Барселона» - емоційна команда, яка веде певну «роботу» з арбітром. Але хлопці сьогодні молодці, встояли перед провокаціями суперника та довели матч до перемоги.

– Тепер «Динамо» необхідно знову переключатися на чемпіонат. Молодим футболістам не завжди легко це робити?

- Молодим гравцям поки що емоційно важко перемикатися. Віддаючи емоції на полі, вони не завжди встигають відновлюватись до ігор внутрішньої першості. Ми на шляху становлення та розвитку, намагатимемося робити так, щоб вони знаходили мотивацію і на чемпіонат.

- Які слова пролунали від вас та керівництва клубу в роздягальні після гри?

– Усі раді, привітали з перемогою. Однією ногою ми вже в 1/16 фіналу, тепер битимемося за перше місце у групі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер