Ілля Забарний: «Навіть у відпустці не вистачало тренувань»

Ілля Забарний: «Навіть у відпустці не вистачало тренувань»

Захисник «Динамо» Ілля Забарний у перший день після виходу з відпустки та проходження планового медогляду поділився враженнями від цього щорічного заходу та розповів про свої очікування від майбутнього збору команди в Іспанії та другої частини сезону:

– Вітаю всіх зі святами. Радий повернутися до роботи, скучив за партнерами та за футболом, мені здається, вже настав час приступати до підготовки до другої частини сезону. Навіть у відпустці мені не вистачає тренувань, адже я вже звик до такого ритму, і хочеться розпочати заняття.

- Як ви підтримуєте свою форму, щоб не повернутися із відпустки із зайвою вагою?

- Потрібно контролювати себе, а то справді такі випадки бувають. Перед відпусткою тренери скинули перелік вправ, які необхідно виконувати. Це, звичайно, індивідуально і за бажанням, але у нас усі професіонали, тож виконують.

- Чи індивідуальна програма справді полегшує проходження передсезонної підготовки?

- Думаю, так, на зборах якраз і перевіримо (посміхається), адже я виконував її сумлінно.

 - Чи дотримувалися якоїсь дієти, чи обмежували себе в чомусь?

- Ні, харчувався, як завжди під час свят. Потім просто потрібно буде старанніше попрацювати (посміхається). Що потрібно робити, щоб схуднути? Не відкрию секрету, сказавши, що необхідно налагодити харчування та проводити хоча б легкі тренування, щоби була фізична активність, тоді і результат з'явиться.

- Медогляд для вас стандартна процедура, чи якісь лікарі викликають не дуже приємні відчуття?

- Ні, все гаразд, адже я ще з часів Академії ходжу на такі заходи, це нормальний процес, тож все добре. До всіх лікарів ставлюся однаково.

- У команди вперше буде три збори та майже півтора місяці підготовки, чи готові психологічно до цього етапу?

- Думаю, так, оскільки вже був досвід із Євро-2020, коли ми також довгий час були, наче на зборах. Між цими зборами будуть паузи, тож, гадаю, все буде добре. На першому зборі чекаю великих фізичних навантажень та цікавих контрольних матчів. У Луческу їх зазвичай багато.

- Чи переживаєте з приводу того, як вам гратиметься в обороні без Миколенка?

- Бажаю Віталію лише удачі, це дуже хороший приклад того, як треба рости, щоб з'явилася можливість перейти до топ-чемпіонату Європи. Це особливо важливо для молодих футболістів, які бачать, що загравши в «Динамо», можна йти далі.

- Ви вже дивилися матчі Миколенка за «Евертон»?

- Те, що він за такий короткий проміжок часу зіграв уже 120 хвилин, каже, що йому можна поставити оцінку 10 із 10. Зіграти такий час без особливої ​​підготовки дорогого коштує.

- Динамівці вже почали вивчати англійську мову?

- (усміхається) Все з часом. У мене з англійською нормально, не скажу, що добре, але на побутовому рівні непогано.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер