Карлос де Пена: «Моє здоров'я вже в нормі, я готовий тренуватися та грати»

Карлос де Пена: «Моє здоров'я вже в нормі, я готовий тренуватися та грати»

Уругвайський півзахисник «Динамо» розповів про перенесений вірус та повернення до тренувань у групі.

- Карлосе, ще вчора ти тренувався за індивідуальною програмою, а сьогодні приєднався до групи. Медичний штаб оцінив твій стан позитивно та дав добро на повноцінні тренування?

- Так, на щастя, зараз уже все гаразд. Я переніс COVID-19, коли був на батьківщині. Крім того, я мав тривалий переліт з Уругваю до України. Тож учора я займався за індивідуальною програмою. А сьогодні вранці медичний штаб повністю перевірив мій стан – серце, легені, і це тестування показало, що все гаразд. Лікарі дали добро, і я можу приступати до роботи. Вже ввечері я працював у групі. Дуже щасливий знову тренуватися із партнерами по команді. Моє здоров'я вже в нормі, я готовий тренуватися та грати.

- Під час відпустки ти займався за індивідуальною програмою, яку розсилав гравцям тренер із фізпідготовки, чи вірус порушив плани?

- Звичайно, я виконав усю програму, яку мені надіслав медичний штаб. Я тренувався вдома, виконував бігову роботу, силові вправи. Потім, коли підхопив COVID, намагався себе не навантажувати, але й не припиняв тренування – робив вправи на розтяжку, рухові вправи. При цьому дослухався рекомендацій лікарів, які радили обмежити навантаження. Але до хвороби я виконав всю програму, тому зараз я в потрібних кондиціях і готовий до роботи на зборі.

- Вечірнє тренування другого дня видалося насиченим на удари по воротах, завершення атак. Були ефектні удари, сейви. Ти отримав задоволення після перерви без футболу?

- Звичайно! Атакуючі гравці, звичайно, люблять такі тренування, насичені завершенням атак, ударами по воротах. А ось для голкіперів це, звичайно, не завжди насолода, але всім приносить користь. Це було дуже хороше і захоплююче тренування, яке, до того ж, завершилося міні-турніром. Поступово ми набираємо форму, з кожним днем ​​все додаємо. Вже за кілька днів ми проведемо перший контрольний матч. Сподіваюся, ми забиватимемо такі ж голи і в матчах.

– Сьогодні твоя команда не виграла турнір?

- Так, я грав у команді в помаранчевих манішках – серед найдосвідченіших гравців. А перемогли «сині». Але в наступному міні-турнірі ми постараємося взяти реванш.

- Цієї зими «Динамо» проведе цілих три збори. Ти готовий морально до такої тривалої підготовки в очікуванні офіційних матчів?

- Цілком. Адже ми розуміємо, що перша гра відбудеться аж 26 лютого. Зате у нас багато часу щоб набрати хорошу форму, як слід підготуватися до сезону, зіграти більше спарингів. Я радий, що ми проводимо перший збір у Іспанії. Тут чудовий готель, відмінне поле для тренувань, прекрасна погода. У Туреччині у нас теж будуть хороші умови та відмінні спаринги. Тож збори у нас будуть якісні.

- Ти, напевно, почуваєшся в іспаномовній країні як удома?

- Звичайно, тут все мені як рідне – і мова, і їжа. Неподалік мешкають мої друзі. Можливо, вони завітають на один із наших матчів. Та й загалом Іспанія – ідеальне місце для тренувальних зборів. Готель чудовий, тут є все для якісного відпочинку та тренувань.

- В Уругваї зараз літо. Чи легко тобі було повернутися з літа до зими?

- Так, в Уругваї зараз справжня спека. Я майже щодня відпочивав на пляжі, насолоджувався. А в Україні я був лише кілька годин – прилетів увечері 16 січня, переночував на базі, а вранці ми вже вирушили до Іспанії. А тут погода далеко не така, як у Києві. Звичайно, не літо, але все одно досить тепло.

– Коли твоя сім'я планує повернутися до Києва?

- Відразу після моїх зборів, тобто у лютому, коли я повернуся до Києва, вони прилетять до мене. Поки дружина та дитина залишилися в Уругваї, з родиною, друзями. У них також був COVID, але, на щастя, всі перенесли його нормально. Тепер вони чекають на наше повернення до Києва та прилетять до мене.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер