Кубок України. «Динамо» – «Шахтар» – 2:1. Звіт про матч

Кубок України. «Динамо» – «Шахтар» – 2:1. Звіт про матч

У нинішньому сезоні команди вже зустрічалися на столичній арені в рамках чемпіонату, й тоді «гірники» перемогли – 2:1, при цьому після першого тайму «біло-сині» вели в рахунку. Відбувся цей поєдинок у середині серпня, і хоч із того часу минуло трохи більше двох місяців, у «Динамо» за цей час відбулися зміни на тренерському містку, і замість Олександра Хацкевича команду прийняв Олексій Михайличенко.

Із перших хвилин у складі «біло-синіх» вийшли лише двоє легіонерів – Кендзьора та Вербич. На правому фланзі разом із Томашем несподівано утворив пару Караваєв, який частіше грав саме на позиції поляка, а на вістрі атаки тренерський штаб віддав перевагу Бєсєдіну, який мав штовхатися із захисниками «Шахтаря» та створювати простір для флангових атакуючих гравців «Динамо».

Обидві команди розпочали гру на зустрічних курсах, діючи по-спортивному агресивно. Іноді емоції переходили межу, куди ж без цього в очному протистоянні грандів, але загалом суперники діяли з повагою один до одного. Динамівці вміло застосовували високий пресинг, що стало певною несподіванкою для гостей, але до взяття воріт призвів не він, а неймовірний за красою та силою удар капітана «біло-синіх» Сидорчука – Сергій приклався до м’яча метрів із 30-ти, і куля, немов на радіоуправлінні, влетіла у верхній кут воріт Пятова, який лише спостерігав поглядом за нею.

Відкривши рахунок, господарі змогли віддати ініціативу «гірникам», а самі діяти на контратаках. І цілком могли «біло-сині» подвоювати свою перевагу як до перерви, так і після неї, якби Циганков віддав точний пас на хід Караваєву, який міг виходити віч-на-віч із Пятовим, а Вербич із меж воротарського майданчика, замикаючи простріл із лівого флангу, перекинув м’яча через воротаря.

Не можна сказати, що гравці «Шахтаря» створювали якісь особливі проблеми захисту «біло-синіх» аж до останніх хвилин основного часу. Спочатку арбітр вилучив Шепелєва, який небезпечно кинувся ззаду в ноги Тайсону та залишив свою команду в меншості, а вже в компенсований час Степаненко вдало зіграв на підбиранні після подачі з кутового та блискучим ударом поцілив у кут воріт Бущана.

На футболістів чекали два додаткових тайми по 15 хвилин, і на початку першого з них склади команд зрівнялися, коли Степаненко збив перед штрафним майданчиком Вербича та отримав друге попередження. Невдовзі після цього динамівці були близькими до того, аби вдруге в матчі вийти вперед, але Пятов насилу перевів м’яча на кутовий після удару Гармаша. А на 109-й хвилині навіть голкіпер збірної України не зміг нічого вдіяти, коли де Пена виконав навіс із кутового, а Попов наочно продемонстрував своє вміння грати головою та вколотив м’яча до сітки з лінії воротарського майданчика.

До фінального свистка на полі спалахнули ще одного разу пристрасті, підсумком яких стали кілька попереджень футболістам обох команд (загалом у грі було показано десять жовтих та дві червоних картки). А от забитих м’ячів майже 35 тисяч глядачів, які прийшли холодним вечором на трибуни (і, упевнені, аніскілечки не пожалкували про своє рішення), більше не побачили.

У підсумку, перемога «Динамо» з рахунком 2:1 – «біло-сині» вперше в історії розіграшів Кубка України перемогли «Шахтар» не у фінальному матчі, і тепер чекають у чвертьфіналі на свого наступного суперника, з яким зустрінуться навесні наступного року.

Кубок України, 1/8 фіналу

«Динамо» – «Шахтар» – 2:1

30.10.2019. Київ, НСК «Олімпійський», 34 865 глядачів.

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 4. Попов, 30. Шабанов, 16. Миколенко, 8. Шепелєв, 5. Сидорчук, 7. Вербич (14. де Пена, 101), 20. Караваєв, 15. Циганков, 41. Бєсєдін (19. Гармаш, 90+3).

«Шахтар»: 30. Пятов, 50. Болбат (98. Додо, 53), 4. Кривцов (5. Хочолава, 46), 22. Матвієнко, 31. Ісмаїлі, 6. Степаненко, 20. Коваленко, 7. Тайсон, 11. Марлос (8. Антоніо, 100), 15. Коноплянка (9. Дентіньйо, 73), 10. Мораес.

Голи: Сидорчук (22), Попов (109) – Степаненко (90+2).

Попереджені: Миколенко (71), Кендзьора (74), Сидорчук (90), де Пена (118), Шабанов (120) – Степаненко (10), Коваленко (32), Дентіньйо (109), Тайсон (120).

Вилучені: Шепелєв (90) – Степаненко (95, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер