Ліга чемпіонів. 2-й кв. раунд. Перший матч. «Динамо» – «Фенербахче» - 0:0. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. 2-й кв. раунд. Перший матч. «Динамо» – «Фенербахче» - 0:0. Звіт про матч

У середу, 20 липня, київське «Динамо» провело перший матч 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів сезону 2022/2023. «Біло-сині» в номінально домашньому поєдинку на Stadion Miejski im. Wladyslawa Krola у польському місті Лодзь приймали срібного призера чемпіонату Туреччини – стамбульський «Фенербахче».

Матч команди розпочали динамічно, але протягом певного часу справа до небезпечних моментів та ударів по воротах не доходила. Навіть два поспіль кутових удари, які виконали турки, особливої загрози у собі не несли. Але щойно закінчилася перша третина тайму, як команди перейшли до більш рішучих дій.

Після передачі зліва до штрафного майданчика Валенсія метрів з 10-ти пробивав головою, але Бущан зумів зреагувати та накрив м’яч у нижньому куті воріт. Одразу ж ще одна атака «Фенербахче» була достатньо небезпечною, але завершальний удар Юкшека вийшов неточним – м’яч пролетів повз ворота. Не відсиджувалися в обороні і кияни. У відповідь Циганков виконав штрафний, Попов намагався пробити у стрибку головою, але лише доторкнувся до м’яча, і акцентованого удару не вийшло – від нього м’яч вийшов за межі поля.

Незабаром після стрімкої атаки та подачі Дубінчака зліва Бєсєдін дивом не дотягнувся до м’яча, щоб завдати удару – м’яч опинився у голкіпера. Ще Вербич пробив повз ворота з передачі Кендзьори – словом, активності нашим футболістам не бракувало – лише не вдавалося головне – втілити свої моменти у забиті м’ячі. На полі йшла обопільногостра гра, команди відповідали атакою на атаку. Кадіоглу завдав сильного удару з-за меж штрафного майданчика – Бущан знову врятував. До свистка на перерву у номінальних гостей був ще один перспективний момент, але Бущан і Забарний змогли ліквідувати загрозу. Тож у підсумку на відпочинок команди пішли без забитих м’ячів.

У другому таймі команди демонстрували не менш цікавий футбол. Зокрема, після подачі штрафного у виконанні Циганкова Попов виграв боротьбу та завдавав удару у падінні головою – м’яч пролетів вище. Повз ворота з-за меж штрафного майданчика пробив Сидорчук, Бєсєдіна лише на мить випередив захисник після прострілу до штрафного майданчика Вербича. Загалом, атаки динамівців були якісними та продуманими, але на жаль, їм кожного разу не вистачало зовсім трохи. Наприклад, мова про Бєсєдіна, який був, мабуть, найближчим до того, аби вивести свою команду уперед. Отримавши передачу від Буяльського, Артем з лінії штрафного майданчика, перебуваючи трохи лівіше від центра, підкручував м’яч у дальній кут, але нашому нападнику зовсім трохи не вистачило влучності.

Відповідь «Фенербахче» була не менш небезпечною – Бущан продемонстрував хорошу реакцію, відбивши м’яч після удару Бруми із меж штрафного майданчика. Незабаром Бєсєдін ледь не досяг свого, змусивши помилитися воротаря турків, але той встиг вчасно виправитися. Закінчився поєдинок двома ударами по воротах Бущана, але в обох випадках наш голкіпер зіграв надійно, забравши м’яч.

Тож у підсумку, перший матч двоматчевого протистояння між «Динамо» та «Фенербахче» завершився безгольовою нічиєю – 0:0.

Матч-відповідь відбудеться за тиждень, 27-го липня, у Туреччинні на полі суперника. Зазначимо, що, якщо «Динамо» за підсумком двох поєдинків здобуде перемогу, у наступному, 3-му, кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів наша команда зустрінеться із австрійським «Штурмом». А у випадку негативного результату, підопічні Мірчі Луческу потраплять до Ліги Європи, де зіграють у третьому кваліфікаційному раунді із чеським «Словацько».

Ліга чемпіонів. 2-й кв. раунд, перший матч

«Динамо» – «Фенербахче» - 0:0

20.07.2022. Лодзь. Стадіон Miejski im. Wladyslawa Krola, 11603 глядачів.

«Динамо»: 1. Бущан - 94. Кендзьора, 25. Забарний, 4. Попов (34. Сирота, 83), 44. Дубінчак - 5. Сидорчук (к), 10. Шапаренко, 15. Циганков (20. Караваєв, 88), 7. Вербич (11. Ванат, 83), 29. Буяльський (19. Гармаш, 77) - 41. Бєсєдін.

«Фенербахче»: 1. Байиндир - 21. Осаї-Семюел, 4. Сердар Азіз (32. Тіссеран, 46), 41. Салаї, 7. Кадіоглу - 5. Арао, 60. Юкшек, 17. Кахведжі (22. Брума, 63) - 9. Россі (25. Гюлер, 72), 13. Валенсія (19. Дурсун, 72), 15. Кінг 18. (Лінкольн, 63).

Попередження: Сидорчук (58), Бєсєдін (73), Гармаш (90) – Кінг (31), Дурсун (87).

*Фото - www.lodz.pl

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер