Ліга чемпіонів. 3-й тур. «Барселона» - «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. 3-й тур. «Барселона» - «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

У середу, 20 жовтня, київське «Динамо» провело свій третій матч у груповому етапі Ліги чемпіонів. Підопічні Мірчі Луческу на виїзді зустрічалися із іспанською «Барселоною», яка у попередніх двох турах поступилася «Баварії» та «Бенфіці» з однаковим рахунком 0:3. «Динамо» ж, завдяки нічиї у першому турі з «Бенфікою», мало у своєму активі 1 очко. Звітний матч проходив у Барселоні на відомому стадіоні «Камп Ноу».

Гра вийшла цікавою, динамічною, з великою кількістю небезпечних моментів та боротьби. Щоправда, долю поєдинку вирішив лише один забитий м’яч. Незважаючи на те, що «Барселона» зараз перебуває не у найкращій формі і виступає не надто вдало як у внутрішньому чемпіонаті, так і у Лізі чемпіонів, у поєдинку із динамівцями підопічним Рональда Кумана вдалося виглядати достатньо переконливо.

Тренерський штаб киян зробив помітну ротацію у стартовому складі і у порівнянні і з минулим поєдинком зі «Львовом» у чемпіонаті, і з «Баварією» у Лізі чемпіонів. Динамівці обрали на поєдинок тактику гри від оборони, віддавши з перших хвилин ініціативу супернику. Пристрілювалися Дест та Люк де Йонг після подачі зі штрафного. Гості ж намагалися грати на контратаках, однак їхні удари блокувалися або атаки захлиналися на підступах до штрафного майданчика. Реальну нагоду вивести свою команду вперед у середині тайму втратив Люк де Йонг – на його удар під поперечину зреагував Бущан, здійснивши ефектний сейв. Ще одного разу Георгій врятував свою команду після удару Деста з близької відстані.

Каталонці також намагалися загрожувати воротам киян після кутових ударів, але кожного разу верхову боротьбу у штрафному майданчику вигравали наші футболісти. Але на 36-й хвилині саме з кутового розпочалась гольова атака господарів. Коли здалося, що «біло-сині» відбилися, після атаки другим темпом Альба зробив навісну передачу і Піке приблизно з лінії воротарського майданчика переправив м’яч у сітку – 1:0. До свистка на перерву ще кілька разів свою команду виручив Миколенко, ліквідувавши загрозу після кількох випадів суперника.

У другому таймі малюнок гри майже не змінився: «Барселона» володіла ігровою перевагою, а «Динамо» грало другим номером. На початку другого тайму вже Кендзьора перехоплював передачі та простріли суперника, нейтралізуючи потенційну загрозу. Відверто «пробачив» нашу команду Фаті, який дивом не влучив у ворота із вигідної позиції ударом через себе. Кияни потроху перемістили гру на половину поля господарів та мали нагоду зрівняти рахунок після двох штрафних – обидва рази стандартні положення виконував Шапаренко. Спочатку Микола навісив на дальню стійку, але Піке перехопив м’яч, а згодом удар із меж штрафного майданчика у виконанні Циганкова не став проблемою для захисників «блаугранас».

Біля протилежних воріт Коутіньо небезпечно пробивав головою після подачі від кутової позначки – вийшло трохи вище воріт. Надалі «Барселона» продовжувала володіти ініціативою, але до по-справжньому небезпечних моментів справа не доходила. Так само і динамівці, незважаючи на вихід атакуючих гравців Вітіньйо та Раміреса, не змогли створити серйозного тиску біля володінь каталонців. Тож до фінального свистка рахунок більше не змінювався – мінімальна виїзна поразка «Динамо» 0:1.

Ліга чемпіонів. Груповий етап. Група Е. 3-й тур

«Барселона» - «Динамо» – 1:0 (1:0)

20.10.2021. Барселона, стадіон «Камп Ноу»

«Барселона»: Тер Штеген, Альба, Піке, Ленгле, Мінгеса (Коутіньо, 46), Гаві (Серджі Роберто, 69), Френкі де Йонг, Бускетс, Депай (Агуеро, 75), Люк де Йонг (Фаті, 46), Дест.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Тимчик, 78), Сирота, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський (Рамірес, 85), Циганков (Караваєв, 85), де Пена (Вітіньйо, 61), Супряга (Гармаш, 61).

Гол: Піке (36)

Попереджений: Френкі де Йонг (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер