«Динамо» – «Бенфіка» – 0:2: післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

«Динамо» – «Бенфіка» – 0:2: післяматчева пресконференція Мірчі Луческу

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу відповів на запитання представників ЗМІ після першого матчу раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів проти португальської "Бенфіки" (0:2).

– Непростий матч для нас. Ми мали кілька моментів, щоб забити, але не реалізували їх. Але порівнювати сьогоднішніх суперників, гадаю, немає сенсу. У «Бенфіки» мультинаціональна команда, з чотирма-п'ятьма бразильцями, двома аргентинцями, іспанцем, греком, португальцями високого рівня, у нас же, як ви бачили, на поле виходили гравці, які зовсім нещодавно були в Академії, по 18-19 років .

Думаю, якби у нас сьогодні на полі, у центрі поля, був Сидорчук, ми би не пропустили два голи, його досвід нам би дуже став у нагоді. Але ми втратили його після матчу зі «Штурмом»… Я вважаю, це ненормально, що ми зіграли вже чотири матчі й залишилися без ключового гравця через дискваліфікацію, а деякі команди розпочинають свій виступ у кваліфікації, як то кажуть, із чистого аркуша.

У підсумку, ми залишилися без важливих для нас гравців, припустилися помилок та пропустили гол. Після цього ми домінували на полі, мали три-чотири можливості, щоб забити, але потім чергова помилка призвела до другого пропущеного м'яча. Після цього вже важко було сподіватися на перемогу, оскільки у «Бенфіки» всі гравці дуже високого рівня.

Другий тайм ми провели набагато інтенсивніше, могли знову забивати – але при цьому і суперник мав можливість відзначитися ще раз. Загалом дуже цікавий матч, для вболівальників так точно. Для мене – ні, тому що я вірив, що нам до снаги виграти цю гру. Попереду у нас поєдинок-відповідь, де, я сподіваюся, футболісти покажуть усе, на що вони здатні. А сьогодні вітаю «Бенфіку» із перемогою.

- Ви сказали, що «Бенфіка» зіграла агресивніше на початку зустрічі…

- Я чекав, що рефері щось зробить із цим, але жовтої картки не було. Коли атакують сім-вісім гравців, втрачають м'яч, ми організовуємо контратаку, яку зривають фолом – суддя високого європейського рівня зобов'язаний карати в таких ситуаціях попередженням. Але й тут жодної реакції не було. Це катастрофа… При цьому хочу наголосити, що суддя жодним чином не вплинув на підсумковий результат.

- Що ви думаєте з приводу можливих трансферів у «Бенфіці» перед матчем-відповіддю?

- Це не моя проблема. Візьмемо, наприклад, Романа Яремчука. Якби він грав у «Динамо», то був би найкращим гравцем, а в «Бенфіці» він сидить на заміні. У цьому й різниця... Насправді сьогодні наша команда показала хороший футбол як для тих кондицій, в яких перебувають футболісти.

- Швидко пропущений гол змусив вас якось змінювати ігрову схему, тактику гри?

- Як я вже сказав, ми мусили випускати молодих гравців на поле. Ванату та Вівчаренко по 20 років, Царенку – 18. Це надто високий рівень для футболістів, які проводять свої перші матчі за основну команду, але при цьому вони отримають хороший досвід. На даний момент особливого вибору, насамперед в атаці, у нас немає… Але, повторюся, хоч ми і програли, але провели хороший матч, і футболісти показали свій максимум.

- Наскільки ви задоволені сьогоднішньою атмосферою?

– Атмосфера була фантастичною. Дякую всім, хто прийшов на стадіон. Сподіваюся, глядачі отримали насолоду від гри.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер