Ліга Європи. «Динамо» - «Копенгаген» - 1:1

Ліга Європи. «Динамо» - «Копенгаген» - 1:1

Гра відбулася за доволі незвичних погодних умов - сильного туману, який у четвер охопив столицю України. Однак це не завадило жвавому старту гри. Щоправда, для господарів поля ця жвавість відзначилася зі знаком мінус. На другій хвилині Георгій Бущан поспішив вибити м’яч та розпочати швидку атаку “Динамо”, але його пас низом по центру перехопив Фальк. Данець віддав пас наліво на Брайана Ов’єдо, який навісив до штрафного, де знаходилося одразу кілька гравців “Копенгагена”. Сантос на ближній стійці та Станге на дальній виграли повітря у дезорієнтованих динамівців, і Сотіріу ударом з льоту з лінії воротарського вколотив м’яч у ворота. 

У перші хвилини гості продовжували активно пресингувати на половині поля киян, і динамівцям знадобився якийсь час, аби оговтатися після пропущенного м’яча і почати створювати власні моменти. Спершу головою небезпечно, поруч зі стійкою пробив Бєсєдін. За хвилину Де Пена пробив із меж штрафного з-під захисника, але прямо в руки голкіперу. Дуже гостро з правого флангу прострілював Вербич, але ні Бєсєдін, ні Де Пена не встигли на м’яч, аби замкнути цей простріл. 

У середині тайму біля воріт “Динамо” знову було гаряче - після прострілу з лівого флангу на ближню стійку з лінії воротарського в дотик бив Сантос, та цього разу героєм епізоду став Бущан, зреагувавши на підступний удар у нижній кут. 

До активного пресингу вдавалися і динамівці, тож гра у першому таймі відбувалася на зустрічних курсах. На 34-й хвилині кіпер гостей не без проблем зреагував на дальній постріл де Пени. Наприкінці тайму уругваєць знову загрожував воротам гостей ударом із гострого кута після пасу Вербича, але не влучив у площину воріт. 

На початку другого тайму глядачі знову побачили швидкий гол. На 53-й хвилині динамівці заробили штрафний удар на правому фланзі поблизу штрафного майданчика данців. Віктор Циганков виконав ідеальний навіс на наближню стійку, куди вривався Шабанов, і Артем влучно пробив головою, відправивши м’яч низом повз голкіпера та здійнявши зі своїх місць глядачів на “Олімпійському”. 

Гол додав підопічним Олексія Михайличенка впевненості й у першій половині другого тайму вони притиснули суперника. Гості у другому таймі грали менш активно на чужій половині поля, натомість динамівці додали в атаці. Активністю відзначався Циганков, проте його встигали перекривати захисники, знову небезпечно головою бив Бєсєдін, однак цього разу вище воріт. 

Створювати гострі моменти, навіть маючи перевагу, господарям поля було непросто. Суперники нав’язували “біло-синім” боротьбу на кожному клаптику поля, очевидно розраховуючи принаймні не програти у виїзному матчі. “Копенгаген” зіграв компактно і насичено в захисті та все ж утримав нічию. Лідери групи поділили очки в Києві, тоді як у Швеції “Мальме” переміг “Лугано” і тепер відстає від лідерів усього на очко. Попереду друге коло - три тури, а отже, уся боротьба в нашій групі ще попереду. 

Ліга Європи. Груповий раунд. Група В. 3 тур

«Динамо» - «Копенгаген» - 1:1 (0:1)

24.10.19. Київ. НСК «Олімпійський». 21202 глядачі

«Динамо»: Бущан - Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко - Циганков, Сидорчук (к), Шепелєв, Де Пена (Гармаш, 80) - Вербич, Бєсєдін 

«Копенгаген»: Йонссон - Бартолец, Папаяннопулос, Нельссон, Ов‘єдо - Стаге, Зека (к), Фішер (Томсен, 75) - Сантос (Бендтнер, 89), Фальк (Варела, 87), Сотіріу

Голи: Шабанов (53) - Сотіріу (2)

Попередження: Сидорчук (22), Вербич (46), Кендзьора (55), Бєсєдін (68) - Стаге (51), Бартолец (59)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер