ЛЄ. «Фенербахче» - «Динамо» - 2:1. Звіт про матч

ЛЄ. «Фенербахче» - «Динамо» - 2:1. Звіт про матч

У четвер, 8 вересня, київське «Динамо» провело матч першого туру групового етапу Ліги Європи сезону 2022/2023. «Біло-сині» у виїзному поєдинку на стадіоні «Шюкру Сарачоглу» у Стамбулі зустрічалися із срібним призером чемпіонату Туреччини – «Фенербахче».

Матч команди розпочали динамічно, але протягом певного часу справа до небезпечних моментів та ударів по воротах не доходила. На полі було багато боротьби та порушень правил, а емоції часом брали гору над футболом. У результаті арбітру доводилося часто зупиняти гру, а Гармаш навіть отримав попередження.

Серед перспективних моментів відзначимо удар зі штрафного Циганкова, але Віктор влучив у стінку. А ось біля воріт Бущана господарі змогли створити значно небезпечніший епізод: після подачі кутового турки двічі завдавали ударів по воротах киян, але наш воротар впорався як з ударом Салаї, так і з добиванням Енріке.

Але за великим рахунком по-справжньому гольових моментів біля воріт жодної з команд до 35-ї хвилини не виникало. Тоді до пропущеного м’яча призвело ще одне стандартне положення біля володінь Бущана. Після навісу від кутової позначки у виконанні Россі, Енріке зміг вистрибнути та головою пробити у кут воріт – Георгій не дотягнувся до м’яча. Але він виручив свою команду після наступного навісу з кутового та подачі з флангу. У першому випадку він вибив м’яч кулаками, а у другому – впорався з ударом головою Енріке, забравши м’яч.

Ближче до завершення тайму ініціатива перейшла до «Фенербахче», який більше володів м’ячем, динамівці ж не завдали жодного удару по воротах суперника за перші 45 хвилин гри та пішли на перерву, мінімально поступаючись у рахунку.

Щойно розпочався другий тайм, як кияни перехопили ініціативу. Після розіграшу кутового удару головою завдавав Гармаш – вийшло неточно. А ось Циганкову пощастило більше – для нього багато зробив Буяльський, який прострілив зліва до штрафного майданчика, де Віктор у дотик замкнув цю передачу, вдало спіймавши м’яч з відскоком від газону.

А ось через три хвилини сталася неприємна подія – травму отримав Шапаренко та не зміг залишити межі поля сам – лікарі винесли його на ношах, а у гру замість нього вступив Шепелєв. Після черги замін у складі «Фенербахче» Шепелєв ледь не став автором гольової передачі на Буяльського, коли виконував штрафний, але м’яч після удару Віталія головою вилетів лише на кутовий.

У час, що залишився до фінального свистка Бущану ще кілька разів довелося вступати у гру та виручати свою команду, але, коли розпочалися компенсовані хвилини, і він виявився безсилим. До взяття воріт призвело вкидання з ауту. Найкраще у ситуації розібрався Бачуайї, який не роздумуючи в один дотик переправив м’яч у ворота, забезпечивши перемогу своєї команди.

Таким чином, груповий етап Ліги Європи «Динамо» розпочало з виїзної поразки 1:2.

Ліга Європи. Груповий етап, 1-й тур

«Фенербахче» – «Динамо» - 2:1 (1:0)

8.09.2022. Стамбул. Стадіон «Шюкру Сарачоглу».

«Фенербахче»: Байиндир (к) - Луан Перес, Салаї, Густаво Еніріке – Аліоскі (Лінкольн, 83), Арао, Крешпу (Яндаш, 83), Кадиоглу – Кінг (Валенсія, 68), Жоао Педро (Бачуайї, 68), Россі (Кахведжі, 68).

«Динамо»: Бущан – Дубінчак (Вівчаренко, 59), Сирота, Бурда, Кендзьора – Шапаренко (Шепелєв, 67), Сидорчук, Кабаєв, Буяльський, Циганков – Гармаш (Кравченко, 88).

Голи: Густаво Енріке (35), Бачуайї (90+3) – Циганков (64)

Попередження: Кінг (51), Россі (68), Яндаш (72), Аліоскі (82), Байиндир (90+6) – Гармаш (11), Сирота (78), Бущан (87).

*Фото - УЄФА

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер