Максим ТИЩЕНКО: «Довели, що ми справжні чемпіони!»

Максим ТИЩЕНКО: «Довели, що ми справжні чемпіони!»

- З яким настроєм виходив на заключний матч? Адже достатньо було не програти з дуже великим рахунком...

- Звичайно, зрозуміло, що з різницею у 19 м'ячів ми не програли би. Але тренери хотіли, щоб ми виграли, та й усі гравці команди хотіли виграти й тим самим довести, що ми справжні чемпіони, а не з якоюсь там різницею м'ячів. Ми випередили найближчого переслідувача на три очки та стали цілком заслуженими й гідними чемпіонами.

- Ключовим моментом у матчі став гол, який ти забив?

- Гадаю, так. Суперники всю гру простояли біля своїх воріт, навіть не атакували. Гра була до одного м'яча. Ми забили гол, і вони відразу посипалися й припинили грати. Потім у нас почало з'являтися ще більше моментів, ми могли довести рахунок забитим м'ячам і до п'яти, якби не підвела реалізація.

- З ким із партнерів тобі найлегше взаємодіяти на полі?

- У нас дуже хороша зв'язка з Ромою Яремчуком. Ми з ним граємо разом в одній команді вже три з половиною роки.

- За підсумками сезону ти став найкращим бомбардиром команди. Яку планку ставив перед собою? Скільки м'ячів планував забити?

- Намагався забити максимальну кількість м'ячів, скільки складеться. Але я не ставив для себе індивідуально якогось завдання, а грав на команду.

- Якими бачиш свої перспективи на наступний сезон? Ти хотів би ще пограти за U-19 чи хочеш уже піти на «підвищення»?

- Зрозуміло, що до першої команди мені поки дуже складно потрапити. Хотілося би почати грати в дублі, але якщо там не буду потрапляти до складу – доведеться набиратися ігрової практики в команді U-19. Буду намагатися грати скрізь і якомога частіше, щоб із часом потрапити до першої команди.

- Яку оцінку можеш дати сезону загалом? Як відчувається зараз історичне чемпіонство?

- У першому колі команди були трохи слабші, й ми вже за чотири тури до завершення оформили перше місце. А от із «Іллічівцем» у нас була заруба до останнього туру. Напевно, ключовою була гра, в якій ми переграли маріупольців та зрівнялися з ними за очками. Потім, коли ми не втратили очок у матчі з донецьким «Металургом», ми зрозуміли, що нас уже ніхто не наздожене.

- Наскільки, на твою думку, важлива організація чемпіонату U-19 для молодих футболістів?

- Це дуже корисне, дуже хороше нововведення для розвитку футболу в країні, тому що дуже багато футболістів після закінчення футбольної академії не потрапили би до молодіжної команди. До дублю пробилися би максимум п'ять-шість людей, а решта загубилися би. А так у нас майже вся команда потрапила – хтось додав у майстерності, хтось ні, але загалом цей чемпіонат дуже важливий для молодих футболістів.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер