Match For Peace. «Ліон» - «Динамо» - 3:0. Звіт про другий матч

Match For Peace. «Ліон» - «Динамо» - 3:0. Звіт про другий матч

У вівторок, 12 липня, київське "Динамо" провело два благодійні контрольні матчі з французьким "Ліоном" у рамках підготовки до нового сезону та старту в кваліфікації Ліги чемпіонів. 

Перший матч, в якому і Мірча Луческу, і Петер Бош надали можливість проявити себе переважно резервістам, завершився перемогою динамівців - 3:1. Забитими м'ячами за киян відзначилися Денис Антюх, Владислав Супряга та Вікентій Волошин.

У другій зустрічі тренерський штаб "Динамо" виставив основу киян, яка вже не вперше грала у такому складі в контрольних матчах міжсезоння. У сильному складі постав і "Ліон" - зокрема, із перших хвилин у "олімпійців" на поле вийшли колишній вінгер донецького "Шахтаря" Тете і форвард Александр Ляказетт, котрий повернувся до Франції з лондонського "Арсенала".

Перший тайм пройшов у досить спокійному темпі, за виключенням кількох загострень гри з обох боків. Уже в дебюті зустрічі динамівці створили найкращий момент всієї 45-хвилинки - Буяльський бісіклетою замикав подачу Циганкова від лицьової лінії з правого флангу, однак був трохи неточним, пробивши поруч зі стійкою.

Надалі ж ініціативу перехопили господарі, яким, втім, також бракувало гостроти в атаці. Токо-Екамбі міг виводити "Ліон" вперед, увійшовши до штрафного "Динамо" та пробивши по воротах, але Бущан встиг зачепити м'яч і перевести його на кутовий. Пізніше Токо-Екамбі асистував Фавру, який із чудової позиції перед воротами пробив повз площину. А ближче до перерви Тете намагався вразити кут воріт Бущана дальнім ударом із правого флангу, однак направив м'яч дуже неточно.

У перерві Мірча Луческу вдався до перестановки на полі - замість Буяльського вийшов лівий захисник Дубінчак, Караваєв був переведений на правий фланг півзахисту, тоді як Циганков із цієї позиції змістився на місце Буяльського.

Хоча динамівці намагалися нав'язати суперникам високий пресинг, другий тайм також розпочався з перевагою "Ліона", яка на 52-й хвилині втілилася в забитий гол. Після подачі кутового та удару головою від Тьягу Мендеша Бущан відбив м'яч перед собою, а першим на добиванні опинився Кастелло Люкеба, який відправив круглого під поперечину - 1:0.

Караваєв міг відновлювати рівновагу, замикаючи передачу з лівого флангу від Дубінчака, проте не влучив у ближній кут воріт із правої частини штрафного. Невдалою вийшла спроба і у Вербича, котрий завдавав удару з середньої дистанції після передачі з правого флангу від Караваєва.

На екваторі другого тайму Петер Бош повністю змінив склад своєї команди, вдався до змін і Мірча Луческу. У підсумку спрацювала саме ротація французької команди - за три хвилини молодь "Ліона" організувала два забиті м'ячі. Спочатку Філіп Бойє відзначився видовищний дальнім ударом у праву "дев'ятку" воріт Нещерета, а згодом Секу Лега реалізував вихід віч-на-віч із Русланом, перекинувши динамівського голкіпера.

У фінальний відрізок матчу господарі грали за рахунком, контролюючи м'яч і неспішно просуваючись в атаку. Проте мали свій шанс в контратаці і динамівці - Ванат із лівого флангу штрафного пробив поруч із дальньою стійкою. 

Тож фінальний свисток зафіксував рахунок 3:0 на користь "Ліона" - у двоматчевому протистоянні французький клуб і київське "Динамо" обмінялися перемогами.

"Ліон" - "Динамо" (другий матч) - 3:0 (0:0)

12.07.2022. Бургуен-Жальє. Стадіон "Стад П'єр Раджон"

"Ліон" (стартовий склад): 1.Лопеш, 4.Люкеба, 12. Енріке, 27.Гюсто, 22.Рен-Аделаїд, 23.Мендеш, 24.Лепенан, 20.Тете, 15.Фавр, 7.Токо-Екамбі (к), 91. Ляказетт.

"Динамо": 1.Бущан (35.Нещерет, 55) - 94.Кендзьора (24.Тимчик, 68), 4.Попов (3.Боль, 68), 25.Забарний, 20. Караваєв - 5. Сидорчук (к), 10.Шапаренко, 29.Буяльський (41.Дубінчак, 46), 15.Циганков, 7.Вербич (11.Ванат, 75) - 41.Бєсєдін.

Голи: Люкеба (52), Бойє (74), Лега (77).

Попереджений: Сидорчук (15).

Фото - ФК "Олімпік Ліон"

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер