Мірча Луческу: «Удача була не на нашому боці»

Мірча Луческу: «Удача була не на нашому боці»

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу прокоментував заключний матч у 2021 році проти "Зорі" (1:1), а також розповів про плани команди на зимову паузу.

- «Динамо» завдало 27 ударів у бік воріт «Зорі», 12 з них – у площину воріт. Чого не вистачило, щоб забити переможний м'яч?

- Це все через метушню. В епізоді з пропущеним м'ячем усе почалося з Тимчика, який не зустрів суперника, дозволили прийняти Гладкому, потім пройшла контратака, яка завершилася результативним ударом. У захисті зіграли неуважно. В іншому ж домінували, атакували, грали агресивно. Як на мене, був пенальті на Сидорчуку, котрий арбітр не призначив. У матчі з «Ворсклою», в якому ми втратили очки, за фол того ж Сидорчука пенальті поставили в наші ворота, а тут – навпаки. Та й удача була не на нашому боці. Від надмірного бажання забити хлопці метушилися та приймали неправильні рішення. При цьому я не можу дорікнути команді за відсутність бажання перемогти. Занадто велика інтенсивність була в чужому штрафному - я навпаки з бровки їм кричав, щоб вони спокійніше діяли, щоб прийняти правильне рішення.

- Яку оцінку можете дати команді за підсумками 2021 року, в якому наша команда стала чемпіоном та володарем Кубка України?

- Не даватиму оцінку. Команда грає, хлопці зростають, багато молоді, особливо в задній лінії – звідси помилки. Чекаємо на повернення Попова – може, з його присутністю гра в обороні стане надійнішою. Попереду також важко обходитися без Бєсєдіна – хоч ми й забивали без нього, але він є важливим для нас гравцем. Їх можна назвати незамінними для нас. Сподіваюся, вони пройдуть зимові збори та розпочнуть другу частину сезону з нами.

- Який графік команди? Коли футболісти виходять із відпустки?

- 13 січня збираємося, з 14 по 16 число тренуємося в Києві, 17-го вилітаємо до Іспанії. Після цього етапу повертаємося на кілька днів додому, після чого з перервою на кілька днів на нас чекає ще два збори в Туреччині.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер