Олег Гусєв: «Намагаємося підвести хлопців під один знаменник»

Олег Гусєв: «Намагаємося підвести хлопців під один знаменник»

- Завтра вже перший контрольний матч. На якій стадії готовності знаходиться команда?

- У нас усе йде за планом. Багато хлопців працюють з 15-го числа, ті, хто приїхав нещодавно, намагаються наздогнати їх. Намагаємося так підготувати футболістів, щоб до завтрашньої гри вони підійшли під одним знаменником та постаралися показати хоча б відсотків 60 своїх можливостей.

- Зараз багато молоді на зборах. У них є якісь особливі завдання або всі працюють за єдиним планом?

- Звичайно, за єдиним планом. Вчора та сьогодні були теоретичні заняття, де Містер розповідав структуру гри, тому що багато нових хлопців. І все, що він робив у серпні, коли тільки прийшов до команди, зараз фактично повторює. Сподіваюся, ці теорії не пройдуть дарма, хлопці зрозуміють, як ми граємо, і завтра покажуть це у грі.

- На тлі аномальної спеки, яка була в Україні, як вам такі погодні умови?

- Так, після 35-градусної спеки, думаю, хлопцям приємно працювати та виконувати навантаження за такої погоди. Навіть зараз є невеликий дощик, прохолодно.

- Учора дивилися матч збірної України. Які емоції?

- Звичайно, уся країна переживала, вболівали за збірну. Можу привітати нашу країну, уболівальників, команду з досягненням такого результату.

- У вас є досвід виступів на двох великих турнірах, перемоги над Швецією, виконання вирішального пенальті. Що можете підказати динамівцям, які виступають на Євро-2020, перед наступним поєдинком?

- Вони і так молодці, домоглися успіху. Тепер гра з Англією, яка для всієї Європи є фаворитом, але це має зіграти на руку нашим хлопцям. Навіть якщо вони програють, сварити їх точно ніхто не буде, тому можуть розкріпачитися. Якщо будуть грати з такою ж самовіддачею, як учора, то, гадаю, за будь-якого збігу обставин їх будуть удома зустрічати, як героїв.

- Звичайно, усі раді тому, що збірна вийшла до чвертьфіналу, але для «Динамо», напевно, це мінус, тому що велика група футболістів приєднається до команди пізніше. Як це враховується в роботі?

- Усі чекали, що вони приїдуть на другий збір, оскільки треба готуватися до нового сезону. Але ви самі розумієте, країна чекала цієї перемоги, значить, і ми їх почекаємо. Відпочинуть трохи, і включаться в роботу. Сподіваємося, що вони пройдуть ще далі і повернуться до розташування клубу в іще більш піднесеному настрої.

- Який короткий підсумок виступу динамівців на чемпіонаті Європи? Ви, як тренер, задоволені всім?

- Ні, всім задоволеним не можна бути. Знаючи, як можуть грати хлопці, є куди додавати і є до чого прагнути. Але вони і так молодці, і ми привітали їх із цим успіхом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер