Олександр Караваєв: «Навантаження суттєві, але ми їх витримуємо»

Олександр Караваєв: «Навантаження суттєві, але ми їх витримуємо»

Універсал «біло-синіх», який пропустив перший збір команди через перенесений вірус COVID-19, поділився враженнями від поновлення тренувань з командою.

- Як зараз себе почуваєш?

- Почуваюся дуже добре, оскільки я не полишав тренуватися в Києві: коли отримав негативний тест, у мене залишався тиждень до другого збору, і я кожного дня їздив на нашу базу і тренувався – займався у залі і бігав на полі. Так, перша гра була важкою для мене, поки я втягувався, але вже під час другої я почувався краще. З кожним днем я відчував, що набираю.

- Ти вже зіграв під час збору на двох позиціях: правого півзахисника та лівого захисника. Наразі ти найбільший універсал у команді?

- Мабуть, так. Мені все одно на якій позиції грати, головне, аби це приносило результат. Якщо Містер мене бачить на цих позиціях, я цьому тільки радий, тому що таким чином утримую ігровий тонус, і у будь-який момент можу вийти на поле та зіграти на своєму рівні.

- Ти зараз один із найдосвідченіших футболістів у команді. Відчуваєш важливість цього, даєш поради молоді?

- Так, коли я дивлюся на гру молодих гравців, пригадую, що я також часто нервував, і мені допомагали досвідчені гравці. Зараз я відчуваю, що сам маю такий досвід, і в деяких моментах граю по-іншому, намагаюся підказувати молодим гравцям.

- Вітіньйо вже добре втягнувся до гри команди. Ти з ним грав на одному фланзі, що можеш сказати про цього гравця?

- Він справді молодець, тому що він хоче розуміти нашу мову, уважно слухає та виконує все, що йому кажуть. Він молодий, але в нього дуже великий потенціал. Якщо він так само буде продовжувати і надалі, все у нього буде на топ-рівні. Він – великий молодець.

- У ньому відчувається талант, ця непідробна бразильська техніка?

- Так, техніка при ньому. І я йому кажу, і тренери, аби він частіше йшов у обіграш. У кожному матчі на ньому збирається по 7-8 фолів, тому що у нього це є від природи, і він має цим користатися.

- Сьогоднішнє тренування було доволі інтенсивним. Навантаження збільшуються?

- Так, навантаження суттєві, але ми їх витримуємо.

- Велика кількість спарингів це добре?

- Так, для нас це великий плюс. Як на мене, краще грати багато матчів, ніж постійно тренуватися.

- За останні два роки практично всі гравці перехворіли на COVID-19. Як цей вірус позначається на стані футболістів, чи сильно збиває з тренувального тонусу?

- Спочатку дуже тяжко, тому що твій організм йде на нуль в плані фізичної підготовки. І потім ти вимушений набирати все з нуля – саме це важко. А коли ти вже набрав, все повертається на свої місця.

- Під час першого збору ти дивився трансляції матчів, відеорепортажі з тренувань?

- Так, під час кожного матчу я відкладав усі справи і ми дивилися матчі всією сім’єю. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер