Олександр Караваєв: «Виходили на гру з «Шахтарем» як на звичайний матч чемпіонату»

Олександр Караваєв: «Виходили на гру з «Шахтарем» як на звичайний матч чемпіонату»

Захисник «Динамо» Олександр Караваєв відповів на питання журналістів після матчу чемпіонату України проти «Шахтаря» (0:0).

- Чи принципові для тебе матчі проти «Шахтаря»?

- Не сказав, що принципові. У першій команді «гірників» я був лише одного разу на зборах при Містері, це було дуже давно. Жодного офіційного матчу за «Шахтар» я не провів. Але це команда, в якій я провів усі роки навчання в Академії, згодом виступав за «Шахтар-3», дублюючий склад. Потім уже на професійному рівні я пішов своєю стежиною, по орендах, і нарешті опинився на повноцінному контракті в «Динамо». Як виявилося, все було не дарма, адже ті цілі та бажання, які я ставив перед собою, вдалося виконати саме з киянами. Усі трофеї, які модна було виграти в Україні, я завоював саме з «Динамо».

- Виходить, «Динамо» – головний клуб у твоїй кар’єрі?

- Якщо рахувати по досягненнях, так і є (посміхається). Але я не можу забувати про ті клуби, в яких грав до переїзду до Києва. У «Севастополі» я робив перші кроки у великому футболі, із «Зорі» потрапив до збірної, грав із луганчанами в єврокубках, став лідером команди. Так, це сходинки, але вони й створені для того, щоб видиратися по них до вершини. Я ніколи не зупинявся – й опинився тут.

- Сьогодні «Динамо» виходило на гру як на реванш чи як на принципову гру чемпіонату України?

- Як на звичайний матч чемпіонату країни. Боротьба в першості країни триватиме до травня місяця, і сьогодні була одна з багатьох ігор. Так, це принциповий суперник, та й після двох болючих поразок («Шахтарю» в Суперкубку України та «Баварії» в Лізі чемпіонів) ми не могли сьогодні програти. Грали лише на перемогу, не все вдавалося, але виконували установку тренера й відчуваємо, що можемо краще. Потрібно лише більше впевненості. Якщо минулого року ми хотіли досягти своєї мети, то зараз потрібно цю мету втримати. А це важче.

- У стратегічному плані нічия – прийнятний результат для нас, враховуючи, що відрив у три очки від «Шахтаря» зберігся?

- Так, залишилася перевага у три очки, але й велика інтрига залишається. Якби ми виграли, то була б різниця в шість очок, і багато хто казав би, що чемпіонат можна завершувати. Попереду в нас багато матчів, і на кожен ми виходимо з метою перемогти. Зараз пауза на матчі збірних, тому всі думки про майбутні матчі відбору на ЧС-2022.

- Яка ключова фраза, яку Містер сьогодні сказав у роздягальні?

- Він казав, що потрібно зіграти правильно, і щоб наші думки були лише про те, щоб діяти так, як він нам каже. Я неодноразово вже казав, що якщо ми виконуємо установки, то нам усе вдається й ми точно не програємо. Такий досвід, який має Містер, а це 50 років у футболі, дозволяє йому майже не помилятися у своїх очікуваннях та прогнозах.

- Що вдалося «Динамо» змінити у своїй грі у порівнянні з матчем за Суперкубок країни?

- Лише те, що ми розібрали помилки, яких припустилися в попередньому матчі. Були похибки й сьогодні, які ми так само обов’язково розберемо. Якщо ми будемо робити хоча б на 50 відсотків менше помилок, то в нас зміниться гра ще у кращий бік. Тож ми розібрали свої помилки й грали надійніше, ніж минулого разу.

- Які очікування від матчів за збірну України?

- Сподіваюся, нам вдасться перервати серію нічиїх, оскільки це не може тривати вічно. Той дух, який панує в колективі в національній команді, дозволяє нам налаштовуватися на перемогу в кожному матчі. Знаю, що всі хлопці переживають через останні результати, але в майбутніх поєдинках будемо прагнути лише максимального результату.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер