Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Вийшла гра, гідна фіналу Кубка»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Вийшла гра, гідна фіналу Кубка»

- Проаналізувати всю гру відразу важкувато. На мою думку, вийшла гра, гідна фіналу Кубка України. Не має значення, на якій стадії ми зустрілися з «Шахтарем» - це два принципові суперники, які показали добротний, хороший футбол з інтригою. Було багато емоцій і хороших моментів. Звичайно ж, я задоволений, що ми змогли продовжити боротьбу за Кубок України і виграти, на мою думку, показавши пристойний футбол. Шкода, що маючи чудові передумови для хороших, швидких контратак, ми не доводили їх до завершення і не змогли втілити їх у голи або хоча б в гольові моменти. Але в тому, що стосується оборони, уся команда, як на мене, зіграла надійно і зібрано. Вдячний хлопцям, які впоралися з підвищеною самовіддачею і відповідальністю на відмінно і заслужили цю перемогу.

- З чим пов'язана затримка під час заміни Гармаша?

- До нас дійшла інформація, що Попов має пошкодження і не зможе продовжити гру, тому ми спочатку хотіли поміняти його. Але коли він сказав, що все нормально, ми намагалися зробити іншу заміну, та в цей час арбітр підняв табло і показав компенсований час. Тому ми не встигли зробити цю заміну в кінці другого тайму. А після вилучення ми, звісно, повинні були закрити центральну зону, і Денис мав виконати цю роботу.

- На відміну від минулого сезону, у нинішньому у «Динамо» є три форварди, готових грати, але вирішальні м'ячі забивають Шабанов, Миколенко, Попов. Команді є, куди рости?

- Звісно, і це досить непогано, якщо і форварди почнуть забивати. Чим більше гравців різних амплуа відзначатимуться забитими м'ячами, тим більш непередбачуваною буде атака, і тим легше буде робити багато речей. Бєсєдін, на мою думку, сьогодні виконав величезний обсяг роботи, він працював на команду, але при цьому, звичайно ж, потрібно, щоб він і виконував свої прямі обов'язки, забиваючи м'ячі. Повторюся, у тактичному плані він провів дуже хорошу роботу.

- Ви спробували Циганкова в центрі поля під нападниками, у результаті чого Караваєв отримав місце на полі. Які враження залишилися від цих змін?

- Мені здається, наші тактичні побудови сьогодні себе виправдали. Не лише по результату, а й за змістом гри.

- Чи не вважаєте, що було б доцільним при жеребкуванні розводити «Динамо» і «Шахтар» до стадії півфіналу?

- Ні, я так не вважаю. Мені дуже подобається ставлення до кубку в Англії, Німеччині, де за трофей борються команди з будь-якої ліги. Є сліпий жереб, як судилося, так команди і зустрічаються між собою. Повинні бути всі в рівних умовах, нікого розводити не варто. Так, сьогодні був не фінал, але справжній кубковий матч, який сподобався всім глядачам. Кубок повинен бути Кубком.

- Тренер «Шахтаря» Луїш Каштру під час гри багато підказував своїм футболістам, а у «Динамо» цим займаються ваші помічники, тоді як ви постійно перебуваєте на лаві запасних. Чому так відбувається?

- Не думаю, що якби я стояв і кричав, мене б хто-небудь, крім четвертого арбітра, почув, особливо в такому матчі. Природно, якщо немає екстрених змін, я не виходжу. Іноді я це роблю і підказую, але тільки в ситуації, яка цього вимагає. Зазвичай ми намагаємося все пояснити хлопцям до гри.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер