Перше коло закінчили перемогою над “Дніпром”

Перше коло закінчили перемогою над “Дніпром”

Украй важлива перемога! Так, невидовищно, може і невпевнено, але кияни довели, що і з морально-вольовими якостями у команди все в порядку. Важкий виграш не дозволив супернику зберегти свій 5-очковий відрив.

Відверто кажучи, в першому таймі у динамівців не було організованих атак. Погане поле, моральна та фізична втома гравців, потужні обороні редути і пресинг з боку дніпропетровців облишили господарів можливостей спокійно контролювати м’яч і розігрувати комбінації. Гості обрали звичну тактику в іграх проти “Динамо” в Києві і лише більш високий рівень індивідуальної майстерності футболістів “Дніпра” не дозволяв їх порівнювати з більшістю вітчизняних команд, бажаючих відстояти нульову нічию в матчах з підопічними Михайличенко.

Варто зазначити, що дніпряни кілька разів порушували спокій Шовковського, а Спєвак навіть влучив у штангу. “Дніпро” разюче відрізнявся від тієї команди, що в попередньому турі бездарно програла “Шахтарю”. Настрой футболістів був просто неймовірним – звідки и величезна кількість фолів, ударів по ногам та масові падіння в штрафній “Динамо”.

Після першого тайму київські журналісти та вболівальники відверто сумнівалися – чи вдасться пробити цю “стіну”? Хто поведе за собою команду? Невже знов нульова нічия та вже семиочковий гандикап від “Шахтаря”? Ні! Другий тайм став яскравою ілюстрацією того, як може грати “Динамо” в екстремальних ситуаціях.

Один з ключових моментів матчу стався на 53-й хвилині. В боротьбі за м’яч біля бокової лінії зійшлись Ротань та Хацкевич. Після зупинки м’яча молодий дніпропетровець, який ще в першому таймі запам’ятався своєю грубістю, вимовив нецензурну тираду на адресу динамівського ветерана і через кілька секунд опинився в ...нокдауні. Судячи по його стражданням, Олександр добряче приклався...

Арбітр вилучив білоруса з поля й за шаленого тиску з боку всіх учасників матчу, певно, втратив контроль за грою. Один з найкращих суддів України почав кидатися в крайнощі, “нагороджуючи” картками з приводу і без. Зазначимо, що помилка арбітру наприкінці матчу залишила “Динамо” без другого гола – після пасу Ринкова Шацьких виходив сам на сам з Медіним, але арбітр та його асистент зафіксували сумнівний офсайд.

...У ці хвилини господарі вже перемагали. На 63-й хвилині маленький шедевр створили Белькевич і Гавранчич. Валентин отримав м’яч на лінії штрафної “Дніпра”, обіграв двох оборонців і відбросив його на Гавранчича. “Потужний серб” виграв силову боротьбу в трьох (!!!) суперників, встояв на ногах і технічно поклав “шкіряну кулю” в кут воріт!

Після пропущеного гола дніпряни всією командою пішли в атаку і створили кілька небезпечних моментів біля воріт Шовковського. Але згодом через другу жовту картку Мельничук вилучив Поклонського, зрівнявши кількість гравців у обох командах. До кінця матчу гості так і не створили чогось небезпечного і фінальний свисток зафіксував нелегку, але вкрай важливу перемогу підопічних Олексія Михайличенко.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер