Представляємо арбітра матчу «Динамо» - «Барселона»: Овідіу Хацеган

Представляємо арбітра матчу «Динамо» - «Барселона»: Овідіу Хацеган

Поєдинок між київським «Динамо» та іспанською «Барселоною» обслуговуватиме бригада арбітрів із Румунії на чолі з 41-річним Овідіу Хацеганом.

За фахом румунський рефері є дипломованим лікарем-акушером, він закінчив інститут медицини та фармацевтики у Тімішоарі. Футбольним арбітражем почав займатися у 1996 році, матчі чемпіонату Румунії обслуговував із 2006 року, а статус арбітра ФІФА здобув у 2008 році. Уродженець Арада відпрацював на 120-ти матчах під егідою УЄФА, у тому числі на 41-му – у рамках Ліги чемпіонів. Хацеган має досвід роботи на трьох масштабних турнірах – фінальних частинах Євро-2016, Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро та Євро-2020.

Овідіу Хацеган вже п’ять разів судив єврокубкові матчі за участю київського «Динамо», і найчастіше фіксував нічию – тричі. Так, у вересні 2011 року румунський рефері працював на домашній зустрічі киян зі «Сток Сіті» на груповому етапі Ліги Європи, яка завершилася з рахунком 1:1. У березні 2016 року обслуговував виїзний матч проти «Манчестер Сіті» (0:0) в 1/16 фіналу Ліги чемпіонів, а у листопаді того ж року – поєдинок групового етапу проти «Наполі» в Неаполі (0:0). Минулого року Хацеган працював на матчі раунду плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів проти «Гента» (2:1) в Бельгії, а також судив домашній поєдинок киян із «Ювентусом» (0:2) у групі ЛЧ.

Загалом же це буде вже 16-та зустріч Хацегана з українськими командами, в яких наші представники (у тому числі й збірна України) вісім разів здобували перемоги, п’ять разів грали внічию та всього двічі поступалися.

Цього сезону Овідіу вже працював на матчі нашої групи Е в Лізі чемпіонів, зафіксувавши перемогу «Баварії» в гостях у «Бенфіки» (4:0) та продемонструвавши по дві жовті картки гравцям обох команд.

Матч «Динамо» - «Барселона» відбудеться 2 листопада у Києві на НСК «Олімпійський», початок – о 22:00.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер